Concept de clasă mică: Jac Vision Concept IV

Nu le-a trebuit mult chinezilor pentru a se inspira din liniile monovolumului de clasă mică Opel Meriva. Iar rezultatul este acest Jac Vision Concept IV.

Concept de clasă mică: Jac Vision Concept IV Concept de clasă mică: Jac Vision Concept IV

Înainte de prezentarea oficială a noului concept, despre Jac Vision Concept IV se credea că va fi un rival pentru smart ForTwo. Realitatea, însă, ne relevă un rival pentru monovolumele de clasă compactă, care pare să fi luat ca sursă de inspiraţie noul Opel Meriva.

De ce spunem acest lucru? Deoarece soluţia aleasă pentru portiere este izbitor de asemănătoare cu cea regăsită pe monovolumul nemţilor, atât din punct de vedere al designului, cât şi a cofiguraţiei, portierele din spate deschizându-se spre partea din spate.

Totuşi, per ansamblu, designul conceptului chinezesc reuşeşte să rămână suficient de original - adică să nu semene prea mult cu alte maşini cunoscute. Senzaţia generată de Jac Vision Concept IV este una de soliditate, dar partea frontală nu este de natură să reprezinte o imagine de marcă bine conturată.

Spatele arată suficient de ciudat pentru a atrage atenţia, stopurile fiind ascunse sub sticla lunetei. În plus, noaptea se poate observa şi ideea inedită a denumirii JAC formată din luminile de stop de la baza lunetei.

Acoperişul este format din celule fotoelectrice, conceptul fiind clar propulsat de un sistem electric - din păcate, detalii despre acesta nu au fost date publicităţii. Lucru valabil şi pentru aspectul sau amenajarea interiorului.

Dacă Jac Vision Concept IV prefigurează un viitor model de serie din clasa monovolumelor compacte, nu e prea clar, dar e sigur că va trebui să mai aşteptăm câţiva ani pentru o asemenea maşină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.