concept dodge avenger paris 2006

Autor: Andrei Nan 14 feb. 2007 Concepte auto

 

Încercarea americanilor de a cuceri Europa s-a materializat la Paris printr-o nouă propunere: Dodge Avenger este o berlină în spiritul curentului „muscle-cars” din anii 70, dar care se bazează tehnic pe noul Chrysler Sebring.

 

Deşi oficialii îl numesc concept, Avenger este foarte aproape de producţia de serie, nimic din aspectul său nefiind de domeniul imposibilului pentru tehnologia actuală. Partea frontală continuă ideile stilistice ale lui Caliber, în timp ce spatele nu prea ne gratulează cu originalitate. Doar evazările de pe laterale în spate aduc o notă distinctivă în peisajul auto actual.

 

Sportivii adevăraţi vor rămâne probabil descumpăniţi de soluţia „totul faţă” (motor faţă transversal şi tracţiune pe puntea faţă), dar am amintit deja că este vorba despre platforma noului Sebring. Va exista şi o versiune diesel, special dedicată europenilor, dar şi o variantă pe benzină dopată, purtând indicativul SRT.

 

În lipsa unor date mai concrete privind tehnica sau preţurile şi nivelul de echipare, Avenger rămâne în stadiul de semi-concept, rolul său principal fiind de a aduna cât mai multe opinii, dacă se poate favorabile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide