Concept electric VW la Beijing 2010: Volkswagen E-Lavida

Ofensiva VW în domeniul maşinilor electrice este totală: la salonul chinezesc, germanii au prezentat conceptul Volkswagen E-Lavida, o maşină electrică familistă dedicată pieţei chineze.

Concept electric VW la Beijing 2010: Volkswagen E-Lavida Concept electric VW la Beijing 2010: Volkswagen E-Lavida

VW E-Lavida pentru ChinaModelul Volkswagen Lavida nu mai este o noutate, fiind o maşină dezvoltată special pentru piaţa chineză de partenerul chinez al lui VW, SAIC (Shanghai Automotive Industry Cooperation). Este vorba despre un sedan, bazat pe platforma lui Volkswagen Golf 4 şi care oferă mult spaţiu, fiind un fel de rival al lui Skoda Octavia I.

Acum, la Salonul Auto Beijing 2010, a fost prezentat un concept numit VW E-Lavida - "E"-ul provenind de la propulsia integral electrică a maşinii. Atenţie, vorbim de o premieră totală, E-Lavida fiind primul model electric VW dezvoltat complet independent de studiourile de proiectare din Germania.

Motorul electric - nici un detaliuÎn mod ciudat, nu există încă informaţii oficiale despre caracteristicile grupului propulsor. Ştim doar că E-Lavida reprezintă şi declaraţia grupului VAG privind strategia pe piaţa chineză privind producţia de maşini electrice, în 2013 urmând a fi demarată construcţia primelor maşini VW electrice.

Conform Dr. Martin Winterkorn, preşedintele Volkswagen AG, obiectivul companiei este de a deveni lider în domeniul e-Mobility până în 2018, iar China, considerată cea mai importantă piaţă auto pentru grupul Volkswagen, are un loc strategic foarte important în planurile grupului VAG".

Winfried Vahland, preşedintele Volkswagen Group China, a mai declarat că, în curând, tehnologia VW BlueMotion va fi disponibilă pentru cele două joint-venture din China, pentru modelele produse pe piaţa locală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.