Concept japonez la Paris 2010: Mazda Shinari

Cu ocazia Salonului Auto Paris 2010, japonezii vor expune un nou şi foarte reuşit concept. Este posibil ca Mazda Shinari să prefigureze un urmaş al lui RX-8?

Concept japonez la Paris 2010: Mazda Shinari Concept japonez la Paris 2010: Mazda Shinari

Cei de la Mazda nu se dezmint, iar Mazda Shinari Conceptpromite să fie unul dintre punctele de atracţie de la Salonul AutoParis 2010, în această toamnă.

Mazda Shinari Concept introduce un nou limbaj de design, KODO

Vorbim de un coupe cu patru uşi având un design foarte fluid şicare se pare că vrea să ne dea o idee mai clară despre nouaimagine de marcă pe care maşinile Mazda o vor avea de acumînainte.

Prin urmare, este de aşteptat ca, pe parcursul următoruluideceniu, maşinile Mazda să beneficieze de această grilăimpunătoare, pentagonală, în mijlocul căreia tronează sigla Mazda.În plus, japonezii vor continua să pună un accent foartemare pe aspectul maşinilor, ceea ce s-a dovedit un pariureuşit în cazul ultimelor modele apărute, succesul acestoracrescând.

Denumirea conceptului Mazda Shinari se poate traduce ca rezistenta la indoire

În ce priveşte Maza Shinari, denumirea acesteia s-arputea traduce ca "rezistenţă la îndoire" - designulmaşinii reflectă în bună parte acest lucru, maşina degajândîncordare, iar muchiile şi "pliurile" caroseriei te fac să crezi căShinari îşi va schimba forma o dată pusă în mişcare.

Premiera conceptului a avut loc deja, în cadrul unui evenimentspecial la Milano, marcând astfel caracterul internaţional alproiectului, Shinari fiind creat în colaborare dedesignerii de la studiourile Mazda din USA, Germania şiJaponia.

Interiorul lui Mazda Shinari continua ideea exteriorului, dar adopta si multe gadgeturi

Şeful de proiect, Ikuo Maeda, este responsabil de Mazda RX-8 şi Mazda2, maşini foarte reuşite. Mai mult, tatăl acestuia,Matasaburo Maeda, a fost cel care a conceput Mazda RX-7 în anii'70, deci devine clar că Shinari se doreşte cel puţin untribut adus gamei RX, dacă nu chiar un preview al unuiviitor model RX-9, să zicem.

În termeni de design, Mazda Shinari este primul modelcare utilizează noul limbaj artistic KODO, un stilorganic, înlocuindu-se astfel tema controversată a conceptelor desub titulatura Nagare, prea avangardiste pentru preferinţele clienteleiactuale.

Mazda Shinari ne arata care va fi imaginea de marca Mazda in noul deceniu

Am mai putea spune multe despre Mazda Shinari, însă credem căimaginile vorbesc de la sine. Aşa încâtvă lăsăm vouă comentariile.

CE PĂRERE AVEŢI DESPRECONCEPTUL MAZDA SHINARI?

Desi Mazda Shinari a fost deja prezentat la Milano, va aparea si la Salonul Auto Paris 2010