Concept: Skoda Ago, o variantă mini ecologică pentru taximetrişti

Autor: Tudor Rus 28 mai 2013 Concepte auto

Colaborarea dintre designerul rus Maxim Shershnev şi Volkswagen Group Design a rezultat în conceptul denumit Skoda Ago EXPO Micro Taxi. Proiectul pare a fi bazat pe platforma Skoda Citigo, de la care împrumută o serie de trăsături transpuse futurist faţă de felul în care sunt regăsite pe gama actuală a cehilor.

Conceptul propune eliminarea scaunului inutil din dreapta, astfel că scaunul şoferului este acum amplasat central. Pasagerilor le sunt destinate locurile din spate, acum mai apropiate de cel de la volan. Conform designerului, spaţiul economisit la exterior face posibilă reducerea dimensiunilor caroseriei pentru înlesnirea deplasării pe arterele aglomerate.

Designerul şi echipa care a muncit la concept oferă date tehnice despre model, dar având în vedere promovarea proiectului drept unul eco, probabil vorbim despre un sistem de propulsie electric sau hibrid.

Deocamdată nu putem vorbi despre o materializare a conceptului, însă ideea sună tentant pentru un oraş aglomerat ca Bucureştiul, de exemplu. Voi ce părere aveţi?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide