Concept spectaculos Jaguar C-X75

Jaguar sărbătoreşte 75 de ani cu un concept spectaculos prezentat la Salonul Auto de la Paris. Botezat C-X75, conceptul este propulsat de motoare electrice şi previzionează viitoarele modele ale mărcii.

Conceptul Jaguar C-X75 marchează 75 deani de existenţă a mărcii britanice. Inspiraţia pentru acestprototip se regăseşte în modelele emblematice ale mărcii ca C-Typesau D-Type din 1950 sau prototipul XJ13 Le Mans din1966.

Pe lângă aspectul fenomenal, conceptul jaguar prezintă şi unsistem de propulsie futuristic. Patru motoare electrice împingmaşina până la 330 km/h. Autonomia este de 110 km în mod fullelectric dar cu ajutorul microturbinelor cu gaz, autonomia poateajunge până la 900 km. Microturbinele sunt dezvoltate împreună cuBladon Jets şi cântăresc doar 35 kg fiecare.

Energia creată de microturbine este stocată înacumulatori şi apoi folosită de motoarele electrice.Fiecare motor cântăreşte 50 kg şi dezvoltă 195 CP. Puterea totalăeste de 780 CP iar cuplul motor este de 1.600 Nm!

Caroseria revoluţionarului concept Jaguar este construită dinaluminiu iar difuzorul spate este fabricat din fibră de carbon.Cockpitul este orientat către cel de la volan. Scaunele sunt fixe,în schimb toate elementele de control pot fi ajustate către şofer.Volanul, pedalele, instrumentele de bord pot fi reglate pentru celmai bun control.