Concept spectaculos Jaguar C-X75

Jaguar sărbătoreşte 75 de ani cu un concept spectaculos prezentat la Salonul Auto de la Paris. Botezat C-X75, conceptul este propulsat de motoare electrice şi previzionează viitoarele modele ale mărcii.

Conceptul Jaguar C-X75 marchează 75 de ani de existenţă a mărcii britanice. Inspiraţia pentru acest prototip se regăseşte în modelele emblematice ale mărcii ca C-Type sau D-Type din 1950 sau prototipul XJ13 Le Mans din 1966.

Pe lângă aspectul fenomenal, conceptul jaguar prezintă şi un sistem de propulsie futuristic. Patru motoare electrice împing maşina până la 330 km/h. Autonomia este de 110 km în mod full electric dar cu ajutorul microturbinelor cu gaz, autonomia poate ajunge până la 900 km. Microturbinele sunt dezvoltate împreună cu Bladon Jets şi cântăresc doar 35 kg fiecare.

Energia creată de microturbine este stocată în acumulatori şi apoi folosită de motoarele electrice. Fiecare motor cântăreşte 50 kg şi dezvoltă 195 CP. Puterea totală este de 780 CP iar cuplul motor este de 1.600 Nm!

Caroseria revoluţionarului concept Jaguar este construită din aluminiu iar difuzorul spate este fabricat din fibră de carbon. Cockpitul este orientat către cel de la volan. Scaunele sunt fixe, în schimb toate elementele de control pot fi ajustate către şofer. Volanul, pedalele, instrumentele de bord pot fi reglate pentru cel mai bun control.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.