Concept Unimog cu ocazia aniversării a 60 de ani

La fabrica Mercedes-Benz din Worth, unde se produc vehiculele utilitare Unimog, a fost inaugurat un concept inedit: ”Concept Design 60 Years Unimog”, un tribut adus uneia dintre cele mai cunoscute maşini utilitare.

Concept Unimog cu ocazia aniversării a 60 de ani Concept Unimog cu ocazia aniversării a 60 de ani

Conceptul Unimog, al cărui nume exprimă cât se poate de clar aniversarea a 60 de ani de existenţă a gamei de vehicule utilitare Unimog, este bazat pe şasiul versiunii U 5000, cea mai avansată în acest moment, în timp ce designul maşinii face trimitere directă către Unimog-ul original, lansat în 1951.

Conceptul Unimog poate rivaliza fără probleme cu unele dintre cele mai cunoscute concepte futuriste de până acum, fiind parcă pregătit de un nou film Transformers. Conform creatorilor săi, designul conceptului Unimog a fost inspirat de broasca otrăvitoare, un amfibian care se descurcă foarte bine atât pe uscat, cât şi în apă.

Cabina maşinii este minimalistă, neavând acoperiş, iar parbrizul de mici dimensiuni este format din două părţi fără rame, despărţite de un element de rigidizare central. Capota este extrem de agresivă, dând o impresie de forţă brută, menită a sublinia capacităţile maşinii.

Farurile consistă din patru blocuri optice, de mici dimensiuni, subliniate de o "bară" profilată. Culoarea verde a caroseriei aminteşte şi ea de primul Unimog, care a fost livrat vopsit în verde, iar arcurile suspensiei au fost vopsite în roşu. Cele patru roţi beneficiază de jante speciale, cu câte 5 spiţe cromate, care au rolul de a conferi conceptului dinamism.

În rest, mecanica robustă a conceptului Unimog este lăsată la vedere, pentru a demonstra cât de redutabilă este o astfel de maşină, care se pretează la aproape orice muncă pe orice fel de teren. Interesant, designerii afirmă că unele dintre detaliile acestui concept urmează să apară şi pe viitoarele modele Unimog, însă nu au fost mai specifici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.