Concept virtual: Saab Boreas by Jorge Marti Vidal

Nu îl vom vedea la Salonul Auto Paris 2010 şi nu credem că va apprea vreodată ca model de serie. Totuşi, Saab Boreo este o propunere interesantă.

Nu suntem la prima propunere virtuală dedicată mărcii Saab - probabil greutăţile prin care a trecut marca suedeză au trezit compasiune în lumea designerilor, care acum încearcă să vină cu soluţii pentru revigorarea Saab.

Saab Boreas Concept este creatia designerului spaniol Jorge Marti Vidal

Conceptul de faţă, denumit Saab Boreas, este creaţia designerului spaniol Jorge Marti Vidal şi doreşte să transpună viziunea mediteraneană într-un pachet scandinav. Prin urmare, avem parte de o maşină sportivă, un coupe cu o alură musculoasă, principala particularitate fiind adaptarea ideii stilistice de "carlingă" pentru porţiunea vitrată şi montanţii faţă.

Partea din faţă a maşinii, totuşi, nu putem afirma că se încadrează 100% în stilul Saab, farurile având o formă cam ascuţită, iar grila centrală fiind parcă prea impozantă. Nici spatele nu aminteşte în mod clar de patrimoniul Saab, dar are avantajul că îi conferă lui Boreas un sentiment de forţă brută.

Saab Boreas are un stil sportiv relativ clasic, dar si cateva idei de origine Saab

Interesantă ideea de acces la portbagaj: partea superioară se deschide ca un hayon, în timp ce partea inferioară este, de fapt, o mică platformă verticală, care culisează în jos - o idee care ar trebui luată în calcul de către constructorii de SUV-uri.

În rest, nici un cuvânt despre posibilele sisteme de propulsie sau ce performanţe ar putea avea bolidul. Saab Boreas rămâne doar un exerciţiu de design, unul care poate atrage atenţia celor de la Saab prin câteva detalii bine gândite.

Saab Boreas ramane doar un exercitiu de design virtual

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.