Concept virtual: Saab Boreas by Jorge Marti Vidal

Nu îl vom vedea la Salonul Auto Paris 2010 şi nu credem că va apprea vreodată ca model de serie. Totuşi, Saab Boreo este o propunere interesantă.

Nu suntem la prima propunere virtuală dedicată mărciiSaab - probabil greutăţile prin care a trecut marcasuedeză au trezit compasiune în lumea designerilor, care acumîncearcă să vină cu soluţii pentru revigorarea Saab.

Saab Boreas Concept este creatia designerului spaniol Jorge Marti Vidal

Conceptul de faţă, denumit Saab Boreas, este creaţiadesignerului spaniol Jorge Marti Vidal şi doreşte să transpună viziuneamediteraneană într-un pachet scandinav. Prin urmare, avem parte deo maşină sportivă, un coupe cu o alură musculoasă, principalaparticularitate fiind adaptarea ideii stilistice de "carlingă"pentru porţiunea vitrată şi montanţii faţă.

Partea din faţă a maşinii, totuşi, nu putem afirma că seîncadrează 100% în stilul Saab, farurile având o formă camascuţită, iar grila centrală fiind parcă prea impozantă.Nici spatele nu aminteşte în mod clar de patrimoniul Saab, dar areavantajul că îi conferă lui Boreas un sentiment de forţă brută.

Saab Boreas are un stil sportiv relativ clasic, dar si cateva idei de origine Saab

Interesantă ideea de acces la portbagaj: parteasuperioară se deschide ca un hayon, în timp ce partea inferioarăeste, de fapt, o mică platformă verticală, care culisează în jos -o idee care ar trebui luată în calcul de către constructorii deSUV-uri.

În rest, nici un cuvânt despre posibilele sisteme de propulsiesau ce performanţe ar putea avea bolidul. Saab Boreasrămâne doar un exerciţiu de design, unul care poate atrageatenţia celor de la Saab prin câteva detalii bine gândite.

Saab Boreas ramane doar un exercitiu de design virtual