Concept VW Golf MkVI Bluemotion

Abia a fost anuţată lansarea VW Golf Bluemotion şi deja germanii prezintă un al doilea Golf "verde", mult mai avansat decât primul. Al doilea Bluemotion va emite sub 100 g/km de CO2.

Concept VW Golf MkVI Bluemotion Concept VW Golf MkVI Bluemotion

VW Golf MkVI Bluemotion va emite cu 20 g/km de Co2 mai puţin decât VW Golf MkV Bluemotion care va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul este la fel de verde ca fratele mai mic, VW Polo Bluemotion, dar mai verde decât rivalul său Ford Focus ECOnectic, ale cărui emisii ajung la 115 g/km. 

Consumul redus care trece cu puţin peste 3 litri/100 km este posibil datorită tehnologiei eficiente de care beneficiază motorul TDI de 1,6 litri. Puterea maşinii se ridică până la 104 CP şi un cuplu maxim de 249 Nm. Motorul verde este puţin mai lent propulsând maşina de la 0 la 100 km/h în 11,2 secunde.

Consumul redus este posibil şi datorită îmbunătăţirilor aerodinamice, cutiei cu 5 viteze cu rapoarte lungi şi cauciucurilor cu resistenţă redusă la rulare. Un filtru special este deasemenea adăugat pentru a reduce emisiile de oxizi de azot. Conceptul va apărea în showroom-uri începând cu ianuarie 2009. O versiune va fi comercializată începând cu a doua jumătate a anului viitor. Se poate mai verde de atât dar motorul să sune tot ca un diesel?

VEZI TOATE ANUNŢURILE VOLKSWAGEN

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.