Concept VW Golf MkVI Bluemotion

Autor: Victor Gavril 09 sept. 2008 Concepte auto

VW Golf MkVI Bluemotion va emite cu 20 g/km de Co2 mai puţin decât VW Golf MkV Bluemotion care va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul este la fel de verde ca fratele mai mic, VW Polo Bluemotion, dar mai verde decât rivalul său Ford Focus ECOnectic, ale cărui emisii ajung la 115 g/km. 

Consumul redus care trece cu puţin peste 3 litri/100 km este posibil datorită tehnologiei eficiente de care beneficiază motorul TDI de 1,6 litri. Puterea maşinii se ridică până la 104 CP şi un cuplu maxim de 249 Nm. Motorul verde este puţin mai lent propulsând maşina de la 0 la 100 km/h în 11,2 secunde.

Consumul redus este posibil şi datorită îmbunătăţirilor aerodinamice, cutiei cu 5 viteze cu rapoarte lungi şi cauciucurilor cu resistenţă redusă la rulare. Un filtru special este deasemenea adăugat pentru a reduce emisiile de oxizi de azot. Conceptul va apărea în showroom-uri începând cu ianuarie 2009. O versiune va fi comercializată începând cu a doua jumătate a anului viitor. Se poate mai verde de atât dar motorul să sune tot ca un diesel?

VEZI TOATE ANUNŢURILE VOLKSWAGEN

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide