Conceptul Citroën C-XR prefigurează un nou crossover francez de serie

Francezii de la Citroën au prezentat la Salonul Auto Beijing 2014 conceptul unui nou crossover, denumit C-XR, care previzionează un nou model de serie. Detalii în continuare.

Conceptul Citroën C-XR prefigurează un nou crossover francez de serie Conceptul Citroën C-XR prefigurează un nou crossover francez de serie

Citroën C-XR este numele conceptului prezentat de producătorul auto francez în cadrul Salonului Auto Beijing, alături de noul DS 6WR.

Protecţii pentru aripi, dar doar pentru look

Prototipul a fost dezvoltat de Citroën împreună cu producătorul chinez Dongfeng Motor Group şi, deşi poartă numele de concept, are la bază modelul de serie Peugeot 2008 şi va deveni, în viitorul apropiat, un model de serie care va fi pus în vânzare în prima fază în China, iar apoi în restul lumii.

La fel ca noul Citroën DS 6WR, C-XR nu are un sistem de tracţiune integrală. În schimb, se bazează pe tracţiunea faţă şi pe sistemul electronic Grip Control pentru a face faţă condiţiilor de drum neprielnice.

Cu tracţiune doar pe puntea din faţă şi jante de 17 inci, Citroën C-XR nu are ce să caute pe drumuri desfundate

Sub capotă, conceptul a primit un propulsor pe benzină THP 160 cuplat la o cutie de viteze automată. Totodată, conform francezilor, C-XR are un ampatament de 2,65 m, ceea ce înseamnă că oferă spaţiu suficient pentru cei din interior. Rămâne, însă, de văzut dacă va fi chiar aşa, având în vedere că vorbim despre un crossover compact.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.