Conceptul Ford RS160 vine dintr-un viitor în care raliurile sunt încă vii

Sigur ai auzit de Colin McRae. În 1995, scoţianul a câştigat Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) în celebrul Subaru Impreza 555, iar câţiva ani mai târziu a trecut în tabăra Ford, unde a obţinut, în 2001, un loc doi pe podium. Acum, nici McRae şi nici Ford nu mai sunt în Campionatul Mondial de Raliuri, dar un tânăr designer şi-a imaginat o lume în care producătorul american ar rupe din nou

Conceptul Ford RS160 vine dintr-un viitor în care raliurile sunt încă vii Conceptul Ford RS160 vine dintr-un viitor în care raliurile sunt încă vii

Ford nu mai există ca echipă oficială de fabrică în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) încă de la sfârşitul lui 2012, dar a existat o vreme când toată lumea ştia de maşinile mărcii americane în motorsport. Pornind de la legendarul RS200 lui Stig Blomqvist şi continuând cu arhicunoscutul Focus WRC al lui Colin McRae, Ford a ştiut să facă maşini de raliuri, chiar dacă nu au fost tot timpul în top.

Partea bună e că şi americanul Ken Nagasaka, un designer din Pasadena, Satele Unite ale Americii, ştie toate acestea. Dacă nu le-ar fi ştiut, nu şi-ar fi pus mintea la contribuţie ca să creeze un concept virtual gândit pentru o posibilă revenire oficială a companiei Ford în WRC.

Îmi şi imaginez cum ar suna, ca din gură de şarpe, micuţa inimă metalică de 1,6 litri

Prototipul virtual se numeşte RS160 şi, aşa cum probabil ţi-ai dat seama, ar putea avea un motor de 1,6 litri montat central. Sună bine, nu? Sigur, arată ca şi cum ar veni direct din filmul I, Robot al lui Will Smith, dar totuşi, cred că ar fi bine dacă viitorul raliurilor ar arăta aşa. De fapt, cred că ar fi bine dacă raliurile vor exista pur şi simplu în viitor, fiindcă interesul sponsorilor şi al producătorilor e din ce în ce mai mic.

În orice caz, noi credem că maşinuţa virtuală arată destul de bine. Tu ce zici?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.