Conceptul Kia KX3 prefigurează un nou crossover compact în gama coreenilor

Coreenii de la Kia au prezentat la Salonul Auto din Guangzhou, China un nou concept, denumit KX3, care prefigurează un crossover compact de serie. Avem detalii mai jos.

Conceptul Kia KX3 prefigurează un nou crossover compact în gama coreenilor Conceptul Kia KX3 prefigurează un nou crossover compact în gama coreenilor

Într-o mare de SUV-uri, SUV-uleţe şi crossovere, iată că producătorul coreean Kia a mai găsit loc pentru încă unul – KX3.

Deocamdată, Kia KX3 e doar un concept, fiind prezentat la Salonul Auto din Guangzhou, China, însă după ce va termina să fie concept o să se transforme într-un crossover compact mai mic decât noul Sorento.

Iar acum te întrebi, probabil, ce o să se întâmple cu modelul Sportage, care există deja şi e mai mic decât Sorento. Păi - cel mai probabil – nimic, fiindcă viitorul crossover compact Kia se va vinde doar pe piaţa din China, unde va fi comercializat de joint venture-ul local denumit Dongfeng Yueda Kia (DYK – da, DYK).

Sub capotă, prototipul KX3 are un motor turbo pe benzină care dezvoltă nu-se-ştie-câţi cai-putere şi care e cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte trepte şi ambreiaj dublu. Puterea e trimisă către toate cele patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală.

Kia nu a publicat nici o fotografie cu interiorul, dar ne-a asigurat că oferă „un nivel înalt de rafinament şi confort”.

Tu ce zici: ai vrea ca producătorul coreean să vândă un astfel de model în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.