Conceptul Mitsubishi eX e un SUV compact care prefigurează următorul ASX

Japonezii de la Mitsubishi s-au dus la Salonul Auto de la Tokio cu o mică armată de modele noi, printre care şi câteva concepte interesante. Dintre acestea, SUV-ul electric eX ne-a atras privirile cel mai tare. Avem detalii mai jos.

Conceptul Mitsubishi eX e un SUV compact care prefigurează următorul ASX Conceptul Mitsubishi eX e un SUV compact care prefigurează următorul ASX

Acesta e conceptul Mitsubishi eX. Un SUV compact (sau crossver, spune-i cum vrei) 100% electric care arată ca şi cum ar putea susţine compania auto japoneză pentru următorii 10 de ani dacă ar intra mâine în producţia de serie. Dar nu va ajunge pe liniile de asamblare ale uzinelor prea curând, deci nu va susţine nimic.

Nu e totul pierdut, însă, fiindcă jucăria asta galbenă prezentată la Salonul Auto de la Tokio se va metamorfoza, în viitorul apropiat, în noua generaţie a modelului ASX, niponii spunând despre prototip că îmbină „eleganţa şi stilul unui shooting brake cu liniile unui SUV compact”. Nu suntem foarte siguri ce înseamnă asta, dar sună bine.

Partea din faţă e agresivă şi futuristă, iar acoperişul pare că pluteşte datorită stâlpilor lunetei camuflaţi în negru. E un efect pe care l-am văzut şi la alte maşini, iar aici funcţionează foarte bine.

În ceea ce priveşte partea tehnică, japonezii au fost foarte zgârciţi şi s-au limitat la a spune că există un sistem de propulsie 100% electric şi un sistem de tracţiune integrală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.