Conceptul Peugeot RCZ Cabriolet este propunerea Magna Steyr pentru Geneva 2013

Autor: Andrei Nan 05 mart. 2013 Concepte auto

Cei care se aşteaptă ca Peugeot RCZ Cabriolet Concept să beneficieze de un hardtop escamotabil după modelul lui 207 CC sau 308 CC se înşeală. Pentru că vorbim de o soluţie propusă de specialistul Magna Steyr, nu de inginerii Peugeot.

Prin urmare, conceptul de faţă nu e chiar un cabriolet în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un fel de targa, după modelul lui Fiat 500C sau Citroen DS3 Cabrio. Adică arcele laterale rămân fixe, în timp ce plafonul se pliază în spatele locurilor.

Denumit ”Top View”, acest acoperiş modulabil este format din mai multe lamele, fiecare având în componenţă atât sticlă, cât şi material textil, specific soft-top-urilor.

”Decopertarea” maşinii durează 20 de secunde, însă mai important este faptul că acest acoperiş modulabil permite păstrarea formei complexe pe care o au acoperişul şi luneta coupe-ului. Adică două ”umflături” aerodinamice, imposibil de realizat cu un acoperiş escamotabil normal.

În plus, dacă Peugeot RCZ, în versiunea coupe, se poate spune că denotă mult stil şi eleganţă, se pare că soluţia acoperişului modulabil propus de Magna Steyr va continua această idee şi în cazul RCZ-ului decapotat. Rămâne de văzut dacă vom vedea în viitorul apropiat şi un model de serie care să utilizeze acelaşi sistem prezentat de Magna Steyr la Geneva 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide