Conceptul Renault Kwid anunţă un… Twingo SUV?. UPDATE

Autor: Oraan Mărculescu 06 feb. 2014 Concepte auto

 

Europenii aşteaptă ca Renault să îi surprindă plăcut la Salonul Auto Geneva 2014, dar, până atunci, iată că fracenzii reuşesc sa facă valuri în India, la Salonul Auto Delhi 2014, printr-un concept inedit: Renault Kwid.

E vorba de un concept surprinzător ca formă, doar sigla Renault confirmând apartenenţa maşinii la familia Renault. În rest, imaginaţia designerilor de la studioul din India a fost lăsată să zburde.

E un Captur mai offroad. Sau un Twingo-SUV? E ceva foarte diferit, clar

Renault Kwid este un SUV-uleţ extrem de compact, însă oficialii sunt zgârciţi cu informaţiile privind dimensiunile. Kwid nu pare să aibă vreo legătură cu recentul Captur, ci ne duce mai degrabă spre ideea de buggy, având o gardă la sol înaltă, roţi offroad de dimensiuni mari şi unghiuri de trecere foarte bune.

Accesul în habitaclu se realizează prin două portiere de mari dimensiuni, cu deschidere neconvenţională şi care decupează aproape toată partea laterală. Kwid oferă spaţiu pentru 5 pasageri, într-o configuraţie de 3+2: bancheta din faţă e concepută într-un mod foarte original, cu şoferul în poziţie centrală, iar profilarea şezuturilor asigură loc la limită pentru cei doi pasageri din spate.

Cum să înghesui 5 oameni fără să se simtă ca într-o conservă

Pe lângă designul interior inspirat din cuiburile păsărilor, mai surprinde amenajarea comenzilor: consola centrală este eliminată complet datorită concentrării comenzilor pentru cutia automată EDC în dreapta volanului, în timp ce în stânga acestuia e plasat un mare display tactil, pentru controlul principalelor sisteme de confort.

Nu e greu de remarcat faptul că vorbim de o maşină concepută pentru publicul indian: interiorul abundă de ornamente şi finisări în materiale care imită aurul, iar caroseria e plină de diverse detalii fantasmagorice, de asemenea finisate în auriu. De parcă Renault Kwid ar fi pregătit pentru un film SF realizat la Bollywood…

Francezii nu au auzit că autorităţile pregătesc legi anti-drone?…

Apropo de SF, Kwid aduce o idee de-a dreptul inedită: Flying Companion. De pe tableta de lângă volan poate fi comandată o… dronă. Practic, Renault Kwid e prima maşină, fie ea şi concept-car, dotată cu un astfel de dispozitiv.

Drona este plasată sub plafon, în partea din spate, odată lansată putând oferi imagini fie din trafic, fie cu terenul şi conformaţia acestuia (pentru escapadele offroad). De asemenea, drona poate poza şi fotografia orice doreşte cel de la volan – astfel se pot imortaliza situaţii chiar cu maşina, fără ca pasagerii să iasă din ea. Rămâne de văzut dacă ideea acestei drone va putea fi aplicată şi pe maşinile de serie.

Hai că ar fi o chestie: o maşină offroad urbană cu propulsie electrică. Plus dronă standard!

Din punct de vedere al propulsiei, conceptul Renault Kwid expus la Delhi venea cu un motor convenţional, un 1,2 litri turbo, cu o putere neprecizată, tracţiunea fiind pe o punte. Francezii, însă, afirmă că acest Kwid a fost proiectat avându-se în vedere şi echiparea cu un sistem de propulsie strict electrică, dar şi dotarea cu tracţiune integrală.

Deci nu ar fi de mirare să vedem în viitorul apropiat o evoluţie a lui Renault Kwid în partitură electrică – oare vom avea parte de această surpriză la Salonul Auto Geneva 2014 sau în toamnă, la Paris 2014?

Şi-acum să aşteptăm filmul SF făcut la Bollywood ”Inspector Gadget şi elefanţii”…

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide