Conceptul Toyota Urban Utility vrea să ne arate viitorul utilitarelor

O dubă e o dubă, nu-i aşa? De-a lungul anilor, motoarele au devenit mai eficiente, iar interioarele sunt mai confortabile acum decât erau acum 50 de ani, dar spaţiul pentru marfă a rămas spaţiu pentru marfă. Ei bine, Toyota încearcă să schimbe asta cu un nou concept, numit Urban Utility. Detalii în continuare.

Conceptul Toyota Urban Utility vrea să ne arate viitorul utilitarelor Conceptul Toyota Urban Utility vrea să ne arate viitorul utilitarelor

Toyota Urban Utility – sau U2 (adică U la pătrat) – e un concept care ar trebui să ne arate viitorul utilitarelor. La prima vedere, arată la fel ca oricare altă dubă, dar bunătăţile aşteaptă, de fapt, la interior.

La exterior arată la fel ca oricare altă utilitară, cu excepţia farurilor cu LED-uri şi a spoilerului faţă

Pe scurt, prototipul poate să acomodeze de la una până la patru persoane, în funcţie de numărul de scaune instalate înăuntru. Dacă vrei să ieşi cu prietenii în oraş, montezi toate cele patru scaune; dacă trebuie să transporţi zece saci de cartofi, poţi să rămâi doar cu scaunul şoferului, iar restul spaţiului e folosit ca un portbagaj generos.

Un scaun, două scaune sau patru scaune. Câte doreşte domnul/doamna?

Şi pentru că vorbim despre viitor, o să transporţi cartofi cu stil – bordul arată ca şi cum ar fi scos dintr-un film SF al anilor ’80, iar consola centrală a fost înlocuită de o tabletă iPad (nu prea e din viitor asta, dar măcar arată bine).

Pe suportul din dreapta ai putea să ţii un laptop (probabil)

Mai mult, pentru a face dintr-o banală dubă un vehicul cât mai practic cu putinţă, uşa hayonului se poate deschide în jos pentru a forma o rampă, iar o parte a acoperişului poate fi pliată pentru a putea încărca obiecte mari cu uşurinţă.

Tu ce zici: a reuşit Toyota să prezică viitorul utilitarelor cu conceptul Urban Utility?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.