Conceptul Volkswagen Beetle Dune, prezentat la Detroit 2014. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 24 iun. 2014 Concepte auto

Volkswagen Beetle Dune Concept a fost prezentat oficial la Salonul Auto Detroit 2014. „Stai puţin, nu mai există un Volkswagen Dune Concept?”, s-ar putea să te întrebi, iar răspunsul la întrebarea ta e foarte simplu: DA.

Germanii au mai avut un concept cu acelaşi nume prezentat în 2000 la Los Angeles, bazat tot pe un Beetle şi cu (aproape) aceeaşi culoare ca acest nou prototip.

La fel ca predecesorul său, noul Beetle Dune Concept e puţin mai înalt decât un Beetle standard şi arată ca şi cum ar putea să meargă pe orice drum, oricât de bun sau rău. Potrivit oficialilor germani, prototipul Dune e „un Baja Bug pentru secolul a XXI-lea”, ceea ce duce cu gândul la primul Beetle, o maşină care poate oferi cantităţi nemăsurabile de distracţie pe nisip dacă a trecut mai întâi pe la un atelier de modificări auto.

Volkswagen Beetle Dune Concept 2014 are la bază un Beetle R-Line de serie, adică o maşină cu un motor pe benzină de 2,0 litri care produce 210 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu ambreiaj dublu.

În interior, bordul a fost vopsit în culoarea exteriorului, iar consola centrală a primit un ecran AMOLED de 7,7 inci.

Mmmmm, galben. Galben ca nisipul

În urmă cu 14 ani, când Volkswagen a prezentat primul concept Beetle Dune, au existat zvonuri că maşina va intra în producţia de serie, însă asta nu s-a întâmplat niciodată. Acum, germanii nu spun nimic despre o variantă de serie a lui Dune.

Update: Volkswagen a publicat un nou set de fotografii cu conceptul Dune şi a scăpat, printre rânduri, informaţia că prototipul are un design „aproape de serie”. Cu alte cuvinte, există o şansă (destul de mică, e drept) ca nemţii să pună în vânzare o versiune asemănătoare cu acest concept. Tu ce zici:

Ai vrea ca Volkswagen Beetle Dune să fie produs pentru publicul larg?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide