Costă cât un Veyron: Fuore Jaguar BlackJag e o… maşină second hand foarte scumpă

Autor: Andrei Ştirbu 30 mai 2014 Concepte auto

La Salonul Auto Geneva 2004, acum 10 ani, casa de design Fuore prezenta un concept de Jaguar foarte interesant pentru acele vremuri: Fuore BlackJag. Din păcate, cei de la Jaguar nu au fost interesaţi să producă în serie această maşină, iar trei ani mai târziu Fuore intra în faliment, creaţiile sale fiind vândute de executori.

În 2004 îi erau lăudate ”eleganţa şi suveranitatea specifice coupe-urilor din Coventry”. Azi cică valorează 2,8 milioane de euro

Iată că Fuore BlackJag revine în actualitate, ca una dintre cele mai scumpe maşini listate pe un site de anunţuri auto din Germania: preţul pe care îl cere vânzătorul este de 2,8 milioane de euro, cu promisiunea că unicatul este în perfectă stare de funcţionare, iar kilometrajul arată 0 km.

Deşi în 2004 motorul V10 de 7,0 litri al lui Fuore BlackJag era creditat cu 640 CP, anunţul de acum afişează o valoare mult mai impresionantă, de 900 CP. În plus, termenul de livrare este de 6 luni, deci ne întrebăm dacă e vorba de conceptul original sau de o replică.

O regulă de cumpărare a maşinilor unicat este să verifici dacă e original sau copie. Riscant, nu?

Pe de altă parte, milionarii pasionaţi de maşini exotice sunt mult mai atraşi de supercarul Jaguar XJ220, din anii ’90, care e o adevărată pasăre rară, iar, în opinia multora, e mult mai valoros decât un Bugatti Veyron. Aşa încât suntem curioşi dacă Fuore BlakJag va avea, până la urmă, cumpărător.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide