Daihatsu OFC-1 Concept

Autor: Silviu Draganescu 13 sept. 2007 Concepte auto

Prezentat momentan ca un prototip, OFC-1 este un model realizat de cei de la Daihatsu pentru a acomoda doi adulţi dornici de a simţi vântul prin păr atunci cand sunt la bordul acestuia. Un adevărat simbol de libertate şi bucurie, conceptul este minimul necesar pentru a te bucura de proprietăţile unui cabrio. Acoperişul textil se montează în mai puţin de 10 secunde, contribuind la aspectul sportiv al modelului alături de micul eleron spate şi jantele de 17 inch.

Interiorul exprimă o sportivitate concentrată într-un spaţiu compact, senzaţie subliniată şi de ambianţă bicoloră şi calitatea foarte bună a materialelor folosite. Caroseria este pusă în mişcare de un motor mic, de 658 cmc,cu 3 cilindri supraalimentaţi ce dezvoltă 64 CP. Atrăgător este şi consumul micuţului concept, de doar 4,6 litri la 100 km. Acesta se traduce printr-o emisie de CO2 de doar 100/km, performaţă atinsă datorită masei de 820 kg şi a folosirii unei cutii de viteze CVT cu şapte rapoarte prestabilite ce pot fi alese cu ajutorul unor padele de la volan. Daihatsu OFC-1 rămâne pe moment la stadiul de concept, însă o eventuală intrare în producţia de serie ar face fericiţi numeroşi amatori de cabrio la un preţ de chilipir.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide