Daihatsu OFC-1 Concept

Pentru a te bucura de plăcerea conducerii unui cabrio este nevoie câteodată doar de un model simplist. Reţeta Mazda MX5 este preluată acum de Daihatsu.

Daihatsu OFC-1 Concept Daihatsu OFC-1 Concept

Prezentat momentan ca un prototip, OFC-1 este un model realizat de cei de la Daihatsu pentru a acomoda doi adulţi dornici de a simţi vântul prin păr atunci cand sunt la bordul acestuia. Un adevărat simbol de libertate şi bucurie, conceptul este minimul necesar pentru a te bucura de proprietăţile unui cabrio. Acoperişul textil se montează în mai puţin de 10 secunde, contribuind la aspectul sportiv al modelului alături de micul eleron spate şi jantele de 17 inch.

Interiorul exprimă o sportivitate concentrată într-un spaţiu compact, senzaţie subliniată şi de ambianţă bicoloră şi calitatea foarte bună a materialelor folosite. Caroseria este pusă în mişcare de un motor mic, de 658 cmc,cu 3 cilindri supraalimentaţi ce dezvoltă 64 CP. Atrăgător este şi consumul micuţului concept, de doar 4,6 litri la 100 km. Acesta se traduce printr-o emisie de CO2 de doar 100/km, performaţă atinsă datorită masei de 820 kg şi a folosirii unei cutii de viteze CVT cu şapte rapoarte prestabilite ce pot fi alese cu ajutorul unor padele de la volan. Daihatsu OFC-1 rămâne pe moment la stadiul de concept, însă o eventuală intrare în producţia de serie ar face fericiţi numeroşi amatori de cabrio la un preţ de chilipir.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.