David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle

Nerăbdarea celor care aşteaptă noua generaţie Volkswagen Beetle este pusă, din nou, la încercare de designerul David Cardoso, care are nişte propuneri interesante. Bineînţeles, doar la stadiul de randări.

David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle

Noi randari cu VW BeetleActuala generaţie Volkswagen NewBeetle încă mai este produsă, deşi se află pe piaţă din 1998, decide peste 10 ani. Un urmaş este preconizat pentru anul2012, dar, deocamdată, fotografii spion nu au surprinsnici un model în teste, aşa încât suntem doar în faza de supoziţiidespre cum ar putea arăta noua generaţie.

Cea mai nouă propunere vine din partea lui David Cardoso, caredeja s-a făcut remarcat în lumea auto virtuală prin câtevapropuneri inedite, cum ar fi BMW M6 Concept sau ineditul Lamborghini Conquisto.

În viziunea designerului, noul Volkswagen Beetle artrebui să continue ideea de rotunjimi ale actualei generaţii, pentru un ochineiniţiat "broasca" lui Cardoso fiind, mai degrabă, un facelift alactualului Beetle.

Nu este chiar aşa, deoarece se remarcă, de la prima vedere,cabina mult mai avansată a maşinii din randări,parbrizul aproape dând impresia că aparţine unui monovolum. Aceastăsoluţie înseamnă şi apariţia unui mic geam lateral înainteaportierei, precum şi o decupare accentuată a acesteia, după bosajulroţii faţă.

Propunere interesantaChiar dacă, din punct de vedereingineresc, soluţia aleasă este discutabilă, acest Beetle aratăfoarte simpatic, având un design frontal curat, dar şi suficient dehigh-tech, dacă luăm în considerare farurile cuLED-uri.

Spatele, în schimb, parcă aduce un plus la capitolulfuncţionalitate şi spirit practic, dar şi un capital desimpatie mai mare, stopurile făcând din Beetle-ul lui Cardoso omaşină demnă de... desenele animate. Totuşi, jantele sportive şispoilerele profilate îi conferă o doză suficientă de dinamismpentru oamenii serioşi.

Un lucru e clar: sunt mult mai mulţi care doresc un nou Beetlecare să continue linia de design a actualei generaţii decât aceiacare vor o maşină total diferită. Sau poate că ar fi trebuit săspunem "mai multe", având în vedere publicul majoritarfeminin al lui Volkswagen Beetle.