David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle

Nerăbdarea celor care aşteaptă noua generaţie Volkswagen Beetle este pusă, din nou, la încercare de designerul David Cardoso, care are nişte propuneri interesante. Bineînţeles, doar la stadiul de randări.

David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle David Cardoso imaginează noul Volkswagen Beetle

Noi randari cu VW BeetleActuala generaţie Volkswagen New Beetle încă mai este produsă, deşi se află pe piaţă din 1998, deci de peste 10 ani. Un urmaş este preconizat pentru anul 2012, dar, deocamdată, fotografii spion nu au surprins nici un model în teste, aşa încât suntem doar în faza de supoziţii despre cum ar putea arăta noua generaţie.

Cea mai nouă propunere vine din partea lui David Cardoso, care deja s-a făcut remarcat în lumea auto virtuală prin câteva propuneri inedite, cum ar fi BMW M6 Concept sau ineditul Lamborghini Conquisto.

În viziunea designerului, noul Volkswagen Beetle ar trebui să continue ideea de rotunjimi ale actualei generaţii, pentru un ochi neiniţiat "broasca" lui Cardoso fiind, mai degrabă, un facelift al actualului Beetle.

Nu este chiar aşa, deoarece se remarcă, de la prima vedere, cabina mult mai avansată a maşinii din randări, parbrizul aproape dând impresia că aparţine unui monovolum. Această soluţie înseamnă şi apariţia unui mic geam lateral înaintea portierei, precum şi o decupare accentuată a acesteia, după bosajul roţii faţă.

Propunere interesantaChiar dacă, din punct de vedere ingineresc, soluţia aleasă este discutabilă, acest Beetle arată foarte simpatic, având un design frontal curat, dar şi suficient de high-tech, dacă luăm în considerare farurile cu LED-uri.

Spatele, în schimb, parcă aduce un plus la capitolul funcţionalitate şi spirit practic, dar şi un capital de simpatie mai mare, stopurile făcând din Beetle-ul lui Cardoso o maşină demnă de... desenele animate. Totuşi, jantele sportive şi spoilerele profilate îi conferă o doză suficientă de dinamism pentru oamenii serioşi.

Un lucru e clar: sunt mult mai mulţi care doresc un nou Beetle care să continue linia de design a actualei generaţii decât aceia care vor o maşină total diferită. Sau poate că ar fi trebuit să spunem "mai multe", având în vedere publicul majoritar feminin al lui Volkswagen Beetle.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.