Fallen - supercar de 800 CP

Viitorul supercar scoţian este foarte generos, anunţând o putere de 800 CP obţinuţi din motorul V10 de 5,5 litri. Totuşi, constructorii sunt foarte zgârciţi: vor fi produse doar patru exemplare!

Fallen - supercar de 800 CP Fallen - supercar de 800 CP

De viitorul supercar Fallen se ocupă scoţienii Dowdeswell&Hardie, urmând ca un concept funcţional să fie prezentat anul viitor, la

Salonul Auto Geneva 2009

.

Fallen - supercarul scoţianDeocamdată, maşina este o creaţie pe calculator, însă motorul V10, de 5,5 litri există deja şi este "în bucătăria" specialistului Judd. Este vorba despre un propulsor Judd GV5 S2, provenit din lumea curselor de anduranţă (categoria LMP1) şi care va fi cuplat, cel mai probabil, la o cutie de viteze cu cinci trepte, de tip transaxle. Inginerii vor să confere motorului caracteristici potrivite utilizării pe şosea, iar greutatea întregii maşini nu ar trebui să depăşească 1.000 kg - pentru acest lucru şasiul şi caroseria monococă fiind realizate din fibră de carbon.

Maşina nu va avea portiere, ci un sistem de deschidere de tip carlingă, iar lungimea nu va depăşi 4,2 metri. Rămâne de văzut dacă, în realitate, maşina va dezvolta 800 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.