Ferrari LMP1 e un concept superb gândit pentru Le Mans

Cu toate că atunci când spui Ferrari te gândeşti aproape imediat la Formula 1, ar trebui să ştii că marca italiană din Maranello s-a luptat pe brânci cu americanii de la Ford pentru victorie în legendara cursă de anduranţă de la Le Mans în anii ‘60. De ceva vreme, însă, italienii şi-au concentrat toate eforturile pe Formula 1, însă asta nu înseamnă că fanii Căluţului Cabrat au uitat de istorie.

Ferrari LMP1 e un concept superb gândit pentru Le Mans Ferrari LMP1 e un concept superb gândit pentru Le Mans

Ferrari participă de ani buni în cursele de anduranţă. Chiar şi la ediţia din 2014 a faimoasei curse de 24 de ore de la Le Mans, un Ferrari 458 Italia a obţinut victoria la clasa LMGTE Pro. Dar, cu toate acestea, numele Ferrari lipseşte cu desăvârşire din clasa de top, denumită  LMP1 (adică Le Mans Prototype 1), unde Audi a făcut legea în ultimii ani.

Ce-i drept, italienii se gândesc de ceva vreme la revenirea în fruntea competiţiilor de anduranţă, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic concret în acest sens. Acum, însă, tânărul designer italian Daniele Pelligra a pus pe hârtie un concept de monopost LMP1 care arată pur şi simplu uluitor.

Zboară, creatură minunată ce eşti!

Desigur, şansele ca această maşină să devină vreodată realitate sunt aproape zero, dar nu putem decât să visăm că poate, la un moment dat, Ferrari va completa categoria LMP1 de la Le Mans, alături de Audi, Porsche şi Toyota.

Ai vrea ca Ferrari să revină în clasa LMP1 la Le Mans?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.