Fiat 500 Coupe Zagato la Geneva 2011

V-aţi întrebat vreodată cum ar putea arăta un Fiat 500 Coupe? Iată că, la Salonul Auto Geneva 2011, Zagato vine cu un răspuns foarte interesant.

Fiat 500 Coupe Zagato la Geneva 2011 Fiat 500 Coupe Zagato la Geneva 2011

Ştim deja că Fiat 500 propune un amplu program de personalizare, amatorii de life-style au la dispoziţie versiunea decapotabilă Fiat 500C, iar cei mai sportivi din fire sunt serviţi de versiunile vitaminizate Abarth. Dar mai este loc de surprize.

La Salonul Auto Geneva 2011, carosierul Zagato prezintă un inedit Fiat 500 Coupe Zagato, care încearcă să răspundă nevoilor diverse de personalizare a unei maşini. Iar rezultatul nu putem spune că dezamăgeşte, "bubulina" galbenă păstrându-şi caracterul simpatic.

Evident, principala modificare a maşinii ţine de plafon, acesta coborând mult mai abrupt înspre spate. Decuparea caroseriei în partea superioară a impus şi redesenarea celui de-al doilea geam lateral, partea inferioară a acestuia conitnuându-se în sus şi făcând legătura cu partea superioară a lunetei hayonului.

Un hayon care acum e mai mic şi care dispune de un eleron destul de mare, care include şi al treilea stop lateral, pe lângă funcţia aerodinamică. Practic, spatele lui Fiat 500 este acum mai aplatizat, iar profilările de pe acoperiş îi conferă un aer "vintage", aspectul de mic coupe fiind suficient de reuşit.

Zagato a mai umblat şi la spoilere, cel frontal având partea inferioară mai sportivă, iar cel din spate evidenţiind uşor evacuarea ţevii de eşapament. Jantele de 17 inch, cu un design special şi finisare "Chrome Shadow" (la fel ca şi carcasele oglinzilor) completează în mod fericit tabloul.

Bineînţeles, tăierea plafonului afectează habitabilitatea în spate, Fiat 500 Coupe Zagato devenind o maşină pentru 2+2 persoane. Ca dimensiuni, nu se depărtează de un Fiat 500 de serie, având tot o lungime de 3,55 metri, o lăţime de 1,63 metri, o înălţime de 1,49 metri şi un ampatament de 2,30 metri.

Sub capotă regăsim motorul TwinAir de 0,9 litri, care are puterea crescută de la 85 CP la 105 CP, în timp ce cuplul motor maxim este de 155 Nm/2.400 rpm. Deşi consumul mediu sau performanţele maşinii nu sunt anunţate, Fiat 500 Coupe Zagato emite doar 95 g/km CO2.

Prin acest model Fiat 500 Coupe, Zagato doreşte să ne readucă aminte de un model din anii '50, Fiat Abarth 750 Zagato Coupe, derivat din versiunea Fiat 500 de acum jumătate de secol. Deocamdată, nu este luată în calcul o producţie nici măcar în serie redusă a lui Fiat 500 Coupe.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.