Geely IG, concept electric la Beijing 2010

La Salonul Auto Beijing 2010, Geely a adus un concept interesant: Geely IG. O maşină electrică de oraş, cu uşi tip fluture. Suficient pentru ca să atragă atenţia, nu-i aşa?

Geely IG, concept electric la Beijing 2010 Geely IG, concept electric la Beijing 2010

Geely IGDacă despre conceptul Peugeot BB1, de la Frankfurt 2009, puteam spune că este o maşină de desene animate, despre recenta creaţie Geely IG nu putem spune chiar acelaşi lucru, deşi parcă tot în paginile revistelor de benzi desenate pare că-şi are locul.

Indicativul "IG" provine de la "Intelligent Geely", iar conceptul de faţă nu duce lipsă de idei inedite. Una dintre ele este soluţia portierelor tip fluture (ca în cazul supercarului Mercedes SLS...), care, cel mai probabil, nu va ajunge pe un eventual model de serie - dar reprezintă o carte de vizită suficientă pentru IG.

După care se mai poate face remarcată capota faţă, care are integrate celule solare. Nu se menţionează dacă acestea au rolul de a încărca bateriile propulsiei electrice sau sunt destinate doar pentru alimentarea principalelor sisteme din habitaclu, dar este, într-adevăr, o idee care merită studiată pe viitor.

IG are usi tip flutureÎn rest, Geely IG a renunţat la configuraţia cu 3 locuri în habitaclu - unul central în faţă şi celelalte două în laterale, plasate mai în spate, soluţie abordată de conceptul prezentat la salonul auto chinezesc în 2009. Modelul de faţă abordează stilul mai pragmatic 2+2 locuri şi o planşă de bord convenţională, dotată cu un display de mari dimensiuni în partea centrală.

Aspectul maşinii este unul simpatic, cu blocuri optice continuate chiar şi pe portiere. Spatele, în schimb, aduce cu un personaj de desene animate şi nu dă semne că ar fi ţinut seama de precepte ergonomice sau funcţionale.

Trecând peste caracterul de concept al lui Geely IG, este clar că producătorul chinez doreşte să vină cât mai rapid cu un răspuns la Toyota iQ şi chiar smart ForTwo. Oricum, IG este total diferit ca apariţie faţă de coupe-urile Geely prezentate la Beijing 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.