Geely KC Concept e un fastback chinezesc de lux

Chinezii de la Geely, aceiaşi care din 2010 deţin compania suedeză Volvo, au prezentat la Salonul Auto Shanghai 2013 conceptul unui fastback de lux, denumit KC, care ne dă câteva indicii despre cum ar putea arăta viitorul Volvo S80.

Geely KC Concept e un fastback chinezesc de lux Geely KC Concept e un fastback chinezesc de lux

Geely a cumpărat în 2010 compania auto suedeză Volvo, iar de atunci maşinile lor au devenit din ce în ce mai bune. Dovada că achiziţionarea unei firme europene poate transforma din temelii o companie auto chineză care a pornit la drum ca producător de frigidere este conceptul Geely KC, prezentat la Salonul Auto Shanghai 2013.

Prototipul, care are o formă a caroseriei ce se aseamănă cu sedanul sportiv Audi A7, se vrea o platformă de prezentare pentru capabilităţile de design ale companiei chineze Geely.

Interesant este că sub maşina de serie care va rezulta din acest concept stă, de fapt, un Volvo S80 din generaţia actuală, ceea ce ne face să credem că viitoarea generaţie a sedanului suedez ar putea primi câteva tuşe de design asemănătoare cu cele prezente pe conceptul chinezilor. De altfel, fostul şef de design de la Volvo, Peter Horbury, ocupă acum funcţia de Senior Vice President of Design la Geely Group.

Ce părere aveţi despre prototipul celor de la Geely?

Ar avea succes în România o maşină de serie care arată aşa?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.