Gumpert Explosion, un nou model al producătorului german exclusivist

Autor: Iulian Dnistran 11 mart. 2014 Concepte auto

Gumpert Explosion este numele celui mai nou model al micului producător auto german cunoscut pentru bolidul de circuit Apollo, dar şi pentru faptul că era să dispară complet de pe radarul industriei auto după o scurtă întâlnire cu falimentul.

Prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2014, Gumpert Explosion vine la pachet cu un propulsor pe benzină de 2,0 litri de provenienţă Audi, care produce 425 CP şi 520 Nm. Mai mult, puterea e trimisă către toate cele patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală, cu puţin ajutor din partea unei cutii de viteze manuale cu şase trepte sau, opţional, a unei cutii automate cu şase trepte.

Explosion lângă fratele său, Apollo

Cu toate aceste bunătăţi, Explosion poate accelera de la zero până la 100 km/h în „mai puţin de trei secunde”, potrivit oficialilor mărcii.

În interior, multe elemente sunt preluate de la modele Audi, precum cadranele de bord şi comenzile de pe consola centrală.

Cu toate acesta, nemţii de la Gumpert speră să ia ochii lumii cu un design exterior semnat de Martin Frank, dar şi cu un preţ de pornire de 105.000 euro.

Nu te judecă nimeni dacă spui că ăsta e un interior de Audi

Tu ce crezi: va avea şanse Gumpert să renască din propria cenuşă cu ajutorul lui Explosion?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide