IED Abarth Scorp-Ion Concept la Geneva 2011

Conceptul Abarth Scorp-Ion este o creaţie a studioului de design IED şi va fi expus în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2011.

Responsabili pentru conceptul IED Abarth Scorp-Ion, careapare în premieră mondială la Salonul Auto Geneva2011, sunt şapte studenţi ai Instituto Europeo deDesign, mentorii acestora fiind un designer al studiouluiPininfarina, respectiv un designer Maserati.

IED Abarth Scorp-Ion este un concept de coupe compact electric, cu 2 locuri

În afara cozii cu temutul ac veninos, conceptul de faţăare o formă futuristă care am putea spune că preia unele elementeale "caroseriei" unui scorpion - care, de altfel,reprezintă chiar simbolul mărcii Abarth. De remarcat faptul că nu există nici o legăturădirectă între acest concept IED Abarth Scorp-Ion şi modelele Fiatpreparate de Abarth.

Scorp-Ion este un coupe de două locuri, cu o formă atâtaerodinamică, dar şi futuristă, având dimensiuni compacte:lungim de 4 metri, lăţime de 1,9 metri şi o înălţime de doar 1,2metri. Ampatamentul de 2,35 metri a permis amenajarea unui spaţiusuficient pentru doi pasageri, habitaclul fiind compartimentatîntr-un mod inedit.

IED Abarth Scorp-Ion are un cockpit futurist, cu afisaj tridimensional

Cockpitul şoferului este foarte sofisticat,indicatoarele fiind afişate tridimensional, în centrulvolanului. Întrecei doi pasageri se găseşte un fel depoliţă, pe care sunt plasate comenzile principalelor sisteme alemaşinii, pe un ecran tactil cu adevărat SF. Nu lipsesc elementelestrict sportive, cum ar fi scaunele profilate sportiv, cu centuricu prindere în 4 puncte, căştile de pilotaj sau stingătorul plasatîntre cei doi ocupanţi ai maşinii.

IED Abarth Scorp-Ion beneficiază, evident, de propulsieelectrică, având patru motoare electrice plasate câte unulîn fiecare roată. Deocamdată, detalii despre putere şi performanţenu ştim, dar le vom afla în curând, cu ocazia salonuluielveţian.

Deocamdata stim doar ca IED Abarth Scorp-Ion are cate un motor electric in fiecare roata