Infiniti Etherea Concept la Geneva 2011

În sfârşit, a venit timpul ca Inifiniti, marca de lux a celor de la Nissan, să intre în forţă şi în segmentul compactelor premium, viitorul concurent pentru Audi A3 şi BMW Seria 1 fiind prefigurat de acest concept Infiniti Etherea.

Cine a văzut primele imagini cu Infiniti Etherea probabil şi-a pusîntrebarea cum ar putea japonezii să scoată un model deserie care să arate la fel de complex precum acest conceptde la Geneva 2011. Totuşi, să nuuităm că mai sunt 3 ani până în 2014, când un Infiniti de clasăcompactă va fi lansat pe piaţă, deci mai este loc demodificări.

Infiniti Etherea prefigureaza un model premium de clasa compacta

Într-un fel, ar fi păcat ca Etherea să nu se transpună înrealitate aşa cum arată. Maşina are un design sofisticat,multe muchii şi linii fiind destul de complicate pentru un model deserie. Interesantă soluţia suprafeţei vitrate foartegeneroase, parbrizul, plafonul şi luneta părând un întreg.

În schimb, partea laterală devine aproape ciudată, altreilea geam lateral fiind plasat în faţa portierelor, nuîn spate, cum ne-au obişnuit maşinile convenţionale. Prin urmare,profilarea montantului spate este foarte originală, potrivindu-se,de altfel, cu deschiderea inversă a uşilor spate.

Infiniti Etherea are un design sofisticat si idei stilistice originale

Mai trebuie remarcată puternica imagine de marcă pe careo afişează Infiniti Etherea, elemente ale părţii frontaleregăsindu-se deja pe unele modele de serie. Oricum, oficialiiafirmă că viitorul model de serie de clasă compactă va preluaneschimbate unele elemente, precum farurile sau stopurile, stilulgeneral urmând a se adresa tinerilor amatori de o maşină premiumcompactă.

Infiniti Etherea oferă un univers interior gândit pentrua oferi confort maxim pentru patru pasageri. Lipsamontantului central asigură un acces foarte uşor într-un interiorconceput cu foarte mult bun gust. Ambianţa din habitaclu paregândită de un designer vestimentar, tonurile deschise şi caldeinspirând atât spaţiu, cât şi lux.

Interiorul lui Infiniti Etherea degaja o puternica impresie de lux, fiind ergonomic si spatios

Comenzile sunt foarte puţine, fiind grupatelogic: volanul şi indicatoarele de bord, displayul centralde la baza parbrizului, displayul tactil din centrul consolei şizona dintre scaune, pentru schimbător, frâna de mână sau butonul depornire al motorului. Chiar şi iluminarea difuz-albastră contribuiela impresia de lux şi calm a interiorului.

În ce priveşte sistemul de propulsie folosit, este vorbadespre cel hibrid cunoscut de pe modelul Infiniti M35h. Astfel, avem un motor pe benzină de 2,5litri, dotat cu compresor mecanic şi dezvoltând 245 CP, asociat cuun motor electric. Acesta este conceput pentru a intra în funcţiuneîn cea mai mare parte a timpului, pentru emisii cât mai scăzute deCO2, dar poate fi folosit şi pentru un surplus de putere laacceleraţiile în forţă.

Infiniti Etherea beneficiaza de sistemul de propulsie hibrida de pe Infiniti M35h