Infiniti Etherea Concept la Geneva 2011

În sfârşit, a venit timpul ca Inifiniti, marca de lux a celor de la Nissan, să intre în forţă şi în segmentul compactelor premium, viitorul concurent pentru Audi A3 şi BMW Seria 1 fiind prefigurat de acest concept Infiniti Etherea.

Cine a văzut primele imagini cu Infiniti Etherea probabil şi-a pus întrebarea cum ar putea japonezii să scoată un model de serie care să arate la fel de complex precum acest concept de la Geneva 2011. Totuşi, să nu uităm că mai sunt 3 ani până în 2014, când un Infiniti de clasă compactă va fi lansat pe piaţă, deci mai este loc de modificări.

Infiniti Etherea prefigureaza un model premium de clasa compacta

Într-un fel, ar fi păcat ca Etherea să nu se transpună în realitate aşa cum arată. Maşina are un design sofisticat, multe muchii şi linii fiind destul de complicate pentru un model de serie. Interesantă soluţia suprafeţei vitrate foarte generoase, parbrizul, plafonul şi luneta părând un întreg.

În schimb, partea laterală devine aproape ciudată, al treilea geam lateral fiind plasat în faţa portierelor, nu în spate, cum ne-au obişnuit maşinile convenţionale. Prin urmare, profilarea montantului spate este foarte originală, potrivindu-se, de altfel, cu deschiderea inversă a uşilor spate.

Infiniti Etherea are un design sofisticat si idei stilistice originale

Mai trebuie remarcată puternica imagine de marcă pe care o afişează Infiniti Etherea, elemente ale părţii frontale regăsindu-se deja pe unele modele de serie. Oricum, oficialii afirmă că viitorul model de serie de clasă compactă va prelua neschimbate unele elemente, precum farurile sau stopurile, stilul general urmând a se adresa tinerilor amatori de o maşină premium compactă.

Infiniti Etherea oferă un univers interior gândit pentru a oferi confort maxim pentru patru pasageri. Lipsa montantului central asigură un acces foarte uşor într-un interior conceput cu foarte mult bun gust. Ambianţa din habitaclu pare gândită de un designer vestimentar, tonurile deschise şi calde inspirând atât spaţiu, cât şi lux.

Interiorul lui Infiniti Etherea degaja o puternica impresie de lux, fiind ergonomic si spatios

Comenzile sunt foarte puţine, fiind grupate logic: volanul şi indicatoarele de bord, displayul central de la baza parbrizului, displayul tactil din centrul consolei şi zona dintre scaune, pentru schimbător, frâna de mână sau butonul de pornire al motorului. Chiar şi iluminarea difuz-albastră contribuie la impresia de lux şi calm a interiorului.

În ce priveşte sistemul de propulsie folosit, este vorba despre cel hibrid cunoscut de pe modelul Infiniti M35h. Astfel, avem un motor pe benzină de 2,5 litri, dotat cu compresor mecanic şi dezvoltând 245 CP, asociat cu un motor electric. Acesta este conceput pentru a intra în funcţiune în cea mai mare parte a timpului, pentru emisii cât mai scăzute de CO2, dar poate fi folosit şi pentru un surplus de putere la acceleraţiile în forţă.

Infiniti Etherea beneficiaza de sistemul de propulsie hibrida de pe Infiniti M35h

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.