Infiniti LE Concept dezvăluit la New York

Autor: Laurenţiu Florescu 06 apr. 2012 Concepte auto

Constructorul Japonez Infiniti a lansat în cadrul Salonului auto de la New York conceptul LE, un model full-electric construit pe aceeaşi platformă cu Nissan Leaf.

Infiniti LE are un look ceva mai pământean decât alte concepte electrice, care strigă sus şi tare cât de ecologiste sunt ele, dar fără a fi plictisitor. Oficialii japonezi susţin că modelul de serie va fi în proporţie de 80% asemănător cu LE. Designerii şi inginerii japonezi au reuşit să obţină o caroserie cu un coeficient de aerodinamicitate de numai 0,25, reducând astfel rezistenţa la înaintare.

Interiorul are un design futurist, caracteristic mărcii japoneze ce înglobează cele mai noi sisteme de siguranţă şi infotainment ale constructorului nipon.

Interiorul conceptului are un design futurist caracteristic mărcii japoneze

Conceptul măsoară 4,73 m în lungime, 1,8 m în laţime şi 1,48 m în înalţime, încadrându-se perfect în clasa medie.

LE este dotat cu un motor electric de 100 kW ce dezvoltă o putere mecanică de 134 CP şi un cuplu de 250 Nm, alimentat de acelaşi set de baterii litiu-ion ca şi Nissan Leaf (24kWh). Autonomia este una foarte bună pentru un vehicul full-electric, ajungând până la 160 km. Odată parcursă această distanţă, Infiniti LE poate fi reîncărcat prin intermediul unui cablu normal sau printr-un sistem inovativ wireless.

Noul concept prezentat de Infiniti are toate şansele să devină un model de serie de succes avantajat şi de lipsa la acest moment a modelelor full-electrice din segmentul mediu.

Designul conceptului este proaspăt dar nu exagerat

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide