Infiniti LE Concept dezvăluit la New York

Japonezii de la Infiniti au prezentat la New York conceptul full-electric LE, care ar putea ajunge în producţia de serie în cel mult doi ani.

Constructorul Japonez Infiniti a lansat în cadrul Salonului auto de la New York conceptul LE, un model full-electric construit pe aceeaşi platformă cu Nissan Leaf.

Infiniti LE are un look ceva mai pământean decât alte concepte electrice, care strigă sus şi tare cât de ecologiste sunt ele, dar fără a fi plictisitor. Oficialii japonezi susţin că modelul de serie va fi în proporţie de 80% asemănător cu LE. Designerii şi inginerii japonezi au reuşit să obţină o caroserie cu un coeficient de aerodinamicitate de numai 0,25, reducând astfel rezistenţa la înaintare.

Interiorul are un design futurist, caracteristic mărcii japoneze ce înglobează cele mai noi sisteme de siguranţă şi infotainment ale constructorului nipon.

Interiorul conceptului are un design futurist caracteristic mărcii japoneze

Conceptul măsoară 4,73 m în lungime, 1,8 m în laţime şi 1,48 m în înalţime, încadrându-se perfect în clasa medie.

LE este dotat cu un motor electric de 100 kW ce dezvoltă o putere mecanică de 134 CP şi un cuplu de 250 Nm, alimentat de acelaşi set de baterii litiu-ion ca şi Nissan Leaf (24kWh). Autonomia este una foarte bună pentru un vehicul full-electric, ajungând până la 160 km. Odată parcursă această distanţă, Infiniti LE poate fi reîncărcat prin intermediul unui cablu normal sau printr-un sistem inovativ wireless.

Noul concept prezentat de Infiniti are toate şansele să devină un model de serie de succes avantajat şi de lipsa la acest moment a modelelor full-electrice din segmentul mediu.

Designul conceptului este proaspăt dar nu exagerat

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.