Jaguar Blue Concept este maşina din ciment a anului 2030

Viitorul ne va aduce multe inovaţii, iar una dintre ele va fi, în opinia unui designer auto, abilitatea de a folosi cimentul reciclat pentru caroseriile maşinilor.

Jaguar Blue Concept este maşina din ciment a anului 2030 Jaguar Blue Concept este maşina din ciment a anului 2030

Un designer auto de la Universitatea din Coventry, pe numele său Xu Tianmou, a creat un studiu de design pentru un Jaguar care foloseşte cimentul reciclat pentru structura caroseriei. Bineînţeles, o astfel de găselniţă ar fi destul de greu de realizat în prezent, aşa că studiul de design al lui Xu Tianmou vine din viitor. Din anul 2030, mai exact.

Atunci, crede designerul, cimentul reciclat va putea fi combinat cu fibre de carbon şi PVC pentru a face caroseria maşinii suficient de dură pentru a rezista la intemperii şi, în acelaşi timp, suficient de elastică pentru a absorbi forţele de impact în cazul unui accident.

Şi, pentru că vorbim despre viitor, roţile conceptului Jaguar Blue sunt redimensionabile şi omnidirecţionale, cu nouă spiţe şi anvelope individuale, care permit maşinii să ruleze atât pe drumuri asfaltate, cât şi pe teren accidentat.

Proiectul arată suficient de interesant, însă noi ne întrebăm încă dacă acest concept merită să poarte numele de Jaguar.

Voi ce credeţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.