Jaguar Project 7 e un F-Type inspirat din legendarul D-Type

Autor: Iulian Dnistran 11 iul. 2013 Concepte auto

Jaguar e un nume cunoscut pentru rădăcinile înfipte adânc în trecut. Dar asta nu înseamnă neapărat ceva rău. Gândiţi-vă la cum ar fi fost lumea auto dacă nu ar fi existat superbul Jaguar E-Type sau „racheta” Jaguar XJ220.

Ei bine, chiar dacă ultimele modele ale producătorului britanic au reuşit cu succes să aducă un suflu nou numelui Jaguar, iată că un nou concept al celor din Whitley priveşte cu mândrie către istoria bogată a companiei engleze.

Denumit Jaguar Project 7, conceptul se bazează pe decapotabila F-Type şi are, potrivit directorului de design de la Jaguar, Ian Callum, un singur scop: „să fie condus rapid şi să fie savurat. Maşinile sport Jaguar sunt cunoscute pentru performanţele excepţionale şi designul curat. Project 7 surprinde acest spirit în cea mai pură formă a sa”, a mai spus Callum.

Transformarea decapotabilei într-un speedster de curse a însemnat eliminarea completă a sistemului de decapotare a acoperişului textil şi micşorarea parbrizului. Mai mult, maşina a primit o schemă de culori inspirată din lumea curselor de maşini şi o carenă amplasată în spatele capului şoferului.

În plus, Jaguar Project 7 a primit un set de jante de 20 de inci cu inserţii de fibră de carbon, un eleron fix pe capota portbagajului, praguri laterale redesenate şi un difuzor de aer mai mare încorporat în spoilerul spate.

În interior, scaunul şoferului a fost coborât cu 30 mm, în timp ce scaunul pasagerului a fost înlocuit cu un suport pentru casca de protecţie.

Inginerii Jaguar au reuşit să mai scoată un plus de 54 CP şi 55 Nm din motorul V8 de 5,0 litri al decapotabilei F-Type pe care este bazat Project 7, astfel că puterea totală a conceptului este de 542 CP, iar cuplul a ajuns la 680 Nm. Traduse, aceste valori înseamnă o acceleraţie de la zero până la 60 de mile pe oră (96 km/h) în 4,1 secunde şi o viteză maximă de 299 km/h.

Jaguar Project 7 va fi prezentat în premieră mondială la Goodwood Festival of Speed 2013, unde va fi condus de către inginerul-şef al departamentului de integritate vehicule de la Jaguar, Mike Cross.

Video Jaguar Project 7:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide