Jeep aduce şase concepte la Easter Safari

Autor: Laurenţiu Florescu 29 mart. 2012 Concepte auto

Unul dintre cele mai uimitoare concepte se numeşte Mighty FC, inspirat nu de binecunoscutul Mercedes Unimog cum ar crede unii, ci de Jeep Forward Control, produs între anii 1956 şi 1965.

Mighty FC are la bază un Wrangler Rubicon caruia Jeep i-a mărit ampatamentul iar cabina a fost mutată deasupra punţii faţă.

Un alt concept interesant este J-12, un tribut adus modelului Jeep Gladiator din 1960. J-12 a fost construit pe platforma actualului Wrangler Unlimited, singurele modificări fiind şasiul marit cu 40 cm şi designul inspirat de vechiul model.

Un model ce seamănă ceva mai mult cu originalul este Wrangler Apache. Mopar a schimbat V6-le stock cu un V8 Hemi de 6,4 litri ce dezvoltă 470 CP şi 640 Nm. Pe lângă uzina de sub capotă Jeep a instalat o suspensie destinată rularii în condiţii de off road şi un bull-bar dotat cu troliu.

Jeep Traildozer este dotat cu acelaşi V8 ca şi Apache, legat la o transmisie manuală cu şase rapoarte. Designul a rămas aproape neschimbat, cauciucurile pentru teren accidentat si garada la sol mărită ajutând acest model să se difernţieze de cel original.

Ultimele două concepte, Grand Cherokee Trailhawk şi încă un model Wrangler, sunt ceva mai pământene. Modificările aduse sunt minore, fiind dotate atât cu accesorii disponibile pentru clienţi cât şi cu piese prototip.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide