KIA Provo Concept este replica dată de coreeni citadinelor life-style

Din ce în ce mai îndrăzneţi, coreenii ne prezintă la Salonul Auto Geneva 2013 un concept care îi va pune pe gânduri pe amatorii de citadine cu personalitate: KIA Provo Concept.

KIA Provo Concept este replica dată de coreeni citadinelor life-style KIA Provo Concept este replica dată de coreeni citadinelor life-style

Coreenii ne-au arătat nu de mult nişte imagini-teaser ale noului lor concept pregătit pentru Salonul Auto Geneva 2013, dar pozele oficiale ale studiului de design KIA Provo sunt peste aşteptări.

KIA Provo Concept se aliniază fără probleme sintagmei ”racy urban concept” folosite de coreeni, având o personalitate distinctă şi un look de bad boy care riscă să le dea dureri de cap lui Mini sau Audi A1.

Foarte interesant limbajul stilistic complet diferit de al actualelor modele de serie şi care jonglează cu idei de minimalism combinate cu detalii de forţă şi sportivitate specifice crossover-elor.

Nu doar exteriorul lui KIA Provo are darul de a surprinde, ci şi interiorul, primul lucru care atrage atenţia fiind tapiţeria scaunelor, cu un model sportiv care aminteşte de motorsportul de altă dată.

În plus, ideea de minimalism sportiv este bine pusă în evidenţă de concentrarea comenzilor în cât mai puţine butoane şi de displayurile clare, integrate într-un bord simplist, care induce impresia de spartan a unor maşini sport de acum câteva decenii.

După cum spune şi comunicatul de presă, KIA Provo Concept este o monstră a unei posibile maşini coreene care să facă parte din clasa B. Acest concept propune o motorizare termică similară cu cea aflată sub capota modelului Cee'd, şi anume un motor de 1,6 litri T-GDi capabil să dezvolte o putere de 201 CP cuplat la roţile faţă prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte de transmisie. Motorul termic este completat de unul electric de 45 CP cuplat la roţile spate oferind maşinii un plus de putere atunci când este nevoie sau chiar maşina fiind capabilă să ruleze cu zero emisii poluante, evident pe distanţe scurte în oraş.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.