Kleeman GTK

Tunerul danez Kleeman, cunoscut pentru experienţa sa în prelucrarea modelelor Mercedes, a dat publicităţii primele informaţii despre un concept ce se vrea sursa de inspiraţie pentru viitoarele modele germane.

Kleeman GTK Kleeman GTK
Conceptul a fost desenat de Christian Brandt şi s-a pornit de la un Mercedes Benz SLK 55 AMG. În afară de designul unic, GTK este dotat cu motorul V8 AMG căruia Kleeman i-a adăugat un compresor urcând puterea până la 540 CP şi cuplul la 700 Nm. Puterea este transferată prin intermediul unei cutii de viteze automată cu şapte trepte.

Modelul este dotat de asemenea şi cu un diferenţial cu alunecare limitată dar şi cu jante de 20 de inch desenate special pentru acest model. Acceleraţia până la prima sută de km se face în 3,7 secunde îar viteza maximă e limitată la 300 km/h. Performanţe pe măsura vom avea şi din partea sistemului de frânare cu discuri ventilate de 380 mm dotate cu 8 pistonaşe pe faţă şi 345 mm şi 4 pistonaşe pe spate. Potrivit tunerului danez, modelul nu va intra niciodată în producţia de serie, însă va servi ca model de inspiraţie pentru viitoarele modele Mercedes.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.