Lamborghini Minotauro – concept Andrei Avarvarii

Lamborghini Minotauro este un concept desenat de Andrei Avarvarii, dar nu din simpla pasiune, ci sub coordonarea şefului de design al mărcii italiene, ca parte a tezei finale de masterat.

Andrei Avarvarii devine un nume tot mai important în designul auto şi chiar cei de la Lamborghini i-au acordat credit în privinţa unui proiect. Nu este vorba de o ambiţie personală a românului, ci de proiectul final în cadrul masteratului susţinut la Scuola Politehnica di Design din Milano. Acest studiu a fost făcut sub coordonarea lui Filippo Perini, chiar şeful de design Lamborghini, şi reprezintă posibil viitor vehicul electric.

Minotauro, aşa cum se spune în comunicatul oficial, explorează un viitor limbaj de design Lamborghini, fiind o proiecţie a liniilor actuale în anul 2020, atunci când se preconizează că acest model şi-ar putea găsi locul în producţia de serie. Ca dimensiuni acest model este mai scurt cu 6 milimetri decât un Murcielago actual şi preia ceva din designul lui Lamborghini Reventon.

Ca motorizare, Minotauro lasă imensul V12 şi preia în schimb patru motoare electrice, două pe faţă de 75 CP care dau 30% din putere roţilor din faţă şi alte două propulsoare de 175 CP în spate care angrenează trenul de rulare posterior. Totalul de putere este de 507 CP, adică destul de decent pentru un supercar al viitorului.

O altă inovaţie care sună fascinant la acest model este modul semi-virtual racing, unde sistemul de navigaţie urmăreşte acest model pe un circuit şi transpune în lumea virtuală evoluţia, iar de pe o consolă un alt pilot poate concura împotriva. Adică tatăl concurează pe circuit împotriva fiului minor aflat la butoane. Îi urăm succes lui Andrei cu teza de masterat şi sperăm ca acest proiect să fie doar un prim pas spre colaborarea cu Lamborghini sau orice alt mare constructor de automobile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.