Lexus LF-C2 Concept confirmă încă o dată caracterul puternic al designului nipon

Autor: Andrei Ştirbu 20 nov. 2014 Concepte auto

Am putea să înşirăm toate modele care ne-au făcut să ne întrebăm cât sake au băut designerii înainte să se pună deasupra planşelor de desen – nu că ar fi beţi, însă ne gândim că, de regulă, băutura te face mai curajos. Însă asta ar însemna – cu exceţia lui LS şi, eventual, GS – toate modelele generaţiei actuale. 

Însă o să ne concentrăm acum pe RC Coupé, căci acesta pare să fie una dintre sursele de inspiraţie pentru LF-C2 Concept. De fapt, mergând către sursă, nu putem să nu menţionăm conceptul LF-LC, coupéul Lexus care ne-a făcut să credem că Seria 4 sau A5 sunt maşinuţe de jucărie. 

LF-C2 Concept vrea să arate „ce avem în plan atunci când vine vorba de direcţia de design”, ne spune Jeff Bracken, şeful Lexus SUA. OK, deci aveţi în plan să faceţi maşini care intimidează prin simpla lor apariţie. Bine de ştiut… 

La cum arată noile modele, aproape că putem să-l percepem pe LF-C2 ca model de serie – nici interiorul strălucitor nu ni se pare a fi nerealizabil -, singurul lucru care ne împiedică să-l vedem deja ca pe un succesor al lui IS Convertible fiind lipsa unui acoperiş. LF-C2 Concept este un open-air tot timpul, nu dispune de un sistem de capotare. Cel puţin deocamdată. 

Până atunci, spune tu ce ai alege între un posibil-IS-Convertible sau un Audi A5. Sau un BMW Seria 4. Asta, desigur, după ce te uiţi un pic la imaginile din galeria foto de mai sus. Şi la clipul de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide