Lincoln MKZ Concept - Ford-ul care rivalizează cu BMW şi Mercedes-Benz

La Salonul Auto Detroit 2012, americanii de la Ford s-au gândit să le testeze reacţia producătorilor premium printr-un ”Mondeo de lux”. Adică acest nou concept Lincoln MKZ, bazat chiar pe noul Ford Fusion.

Lincoln MKZ Concept - Ford-ul care rivalizează cu BMW şi Mercedes-Benz Lincoln MKZ Concept - Ford-ul care rivalizează cu BMW şi Mercedes-Benz

Pe piaţa europeană, Lincoln este un nume insignifiant, însă la americani rămâne una dintre cele mai cunoscute mărci, fiind considerată rivala lui Cadillac. Lincoln este, practic, o marcă premium a concernului Ford, aşa că nu putea lipsi de la Detroit 2012, unde a prezentat un foarte interesant concept: Lincoln MKZ.

Lincoln MKZ nu e doar un showcar, ci prefigurează cu destul de multă acurateţe un nou model de serie, care ar trebui să fie lansat pe piaţa nord-americană chiar din acest an. În plus, MKZ marchează o nouă eră pentru Lincoln, oficialii sperând că au găsit o imagine potrivită pentru reîmprospătarea mărcii, considerată una dintre cele mai conservatoare până acum.

Aspectul lui Lincoln MKZ Concept este sobru, masiv, impunător, dar reuşeşte să degaje şi mult spirit modern, precum şi o eleganţă aparte. Cu o lungime de aproape 5 metri şi jante cromate de 20 inch, MKZ denotă o prestanţă reuşită, care sigur nu îi va lăsa insensibili pe americanii amatori de premium.

Faptul că Lincoln MKZ Concept este bazat pe platforma tehnică a noului Ford Fusion/Mondeo este foarte bine ascuns din punct de vedere estetic, MKZ părând fără dubii un concurent direct pentru BMW, Mercedes-Benz sau Audi. Impresie accentuată de interiorul somptuos, care, deşi adoptă linii relativ clasice, abundă de detalii high-tech, precum şi de materiale luxoase.

Ambianţa interioară este foarte aerisită, graţie plafonului integral din sticlă, iar cei patru pasageri sunt trataţi cu mare atenţie. Ceea ce anunţă o mare evoluţie şi pentru viitorul model de serie, la capitolul lux şi confort. Oficialii nu au făcut publice alte detalii de natură tehnică pentru Lincoln MKZ Concept, mizând acum pe efectul vizual asupra publicului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.