Local Motors SF-01 Street Fighter ar putea deveni cea mai ieftină maşină de circuit

Autor: Iulian Dnistran 30 sept. 2014 Concepte auto

Compania americană Local Motors şi-a făcut un obicei din a crea maşini în moduri neconvenţionale. Prima dată a fost Rally Fighter, apoi a venit Strati (prima maşină din lume creată la o imprimantă 3D). Iar acum a venit timpul pentru o maşină căreia îi stă cel mai bine pe circuit. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu Local Motors SF-01 Street Fighter, automobilul care ar putea redefini standardele în materie de jucării pentru track days.

Două locuri, şasiu tubular şi un motor amplasat central-faţă

La fel ca în cazul modelelor precedente, Local Motors a cerut ajutorul comunităţii online de designeri pentru a crea un model sport extrem de accesibil ca preţ. În urma competiţiei care a adunat peste 200 de participanţi, proiectul câştigător a fost cel al lui Greg Thompson.

Deocamdată, SF-01 se află încă în stadiul de concept, însă cei de la Local Motors au început deja să caute soluţii viabile pentru construcţia în serie. Potrivit americanilor, locul destinat motorului poate găzdui propulsoare cu patru cilindri în linie, cu şase cilindri în linie şi chiar V8-uri. Totodată, deşi nu pare, maşina va avea şi un portbagaj (mic, dar va avea).

Pentru a ţine costurile cât mai jos, se vor folosi componente disponibile deja pe piaţă, precum farurile Hella Bi Xenon şi stopurile de Dodge Dart.

Dacă Local Motors va reuşi să producă maşina asta, va fi o lovitură destul de grea pentru numele cunoscute din lumea jucăriilor de circuit, precum KTM X-Bow şi Caterham Seven, care sunt foarte bune, dar şi foarte scumpe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide