LOGOS. Sau cum ar mai putea arăta un sedan Dacia de clasă compactă

A venit timpul să visăm din nou la o Dacia care să rivalizeze cu Skoda Octavia. Iar Ciprian Andruş ne vine din nou în ajutor, prezentându-ne noul său proiect: Dacia Logos. Detalii în cele ce urmează.

LOGOS. Sau cum ar mai putea arăta un sedan Dacia de clasă compactă LOGOS. Sau cum ar mai putea arăta un sedan Dacia de clasă compactă

Despre Ciprian Andruş am vorbit de atât de mutle ori încât nici noi nu înţelegem de ce nu i-am făcut încă rubrică specială pe site. Tipul s-a jucat de-a lungul timpului cu atât cu modele clasice Dacia - şi-a imaginat o Dacia Sport ca muscle car contemporan şi ca model de competiţii, apoi s-a jucat un pic cu Duster, îmbrăcându-l à la Ken Block  şi ca off-roader pus pe treabă. Nici Sandero (de primă generaţie) n-a scăpat de un echipament de curse virtual. Iar când nu s-a ocupat de Dacia, şi-a făcut mâna cu un Gordini 8 şi cu un concept BMW

Inspirat de faptul că anul acesta Logan aniversează 10 ani de existenţă (cu o versiune în ediţie limitată chiar), Ciprian s-a gândit să-şi pună creionul virtual la treabă şi să deseneze un concept care s-ar putea confunda cu viitoarea generaţie Logan. Conceptul poartă numele de Dacia Logos şi păstrează liniile şi trăsăturile care au consacrat berlina românească, adăugând, desigur, un strop de fantezie inofensivă ici-colo. 

Laitmotivul din spatele acestui concept este - după cum chiar creatorul său ne zice - „depăşirea limitelor păstrate până acum de marca Dacia, făcându-l [n.r. pe Logos] să se clasese alături de brandurile puternice precum Mercedes-Benz, Audi şi BMW şi «propulsând» Dacia pe o nouă treaptă, cu o nouă perspectivă.”

Autorul conceptului a menţionat că nu s-a gândit la o motorizare (sau la celelalte aspecte tehnice) şi că vă aşteaptă pe voi să veniţi cu o propunere cât mai potrvitiă esteticului lui Logos. Noi ne-am gândit la dieselul de 1,6 litri. Te-ar mulţimi o Dacie care să arate aşa şi care să aibă un dCi sub capotă? Sau trebuie să ne orientăm către RenaultSport...?

Evident, nu vom vorbi niciodată de o Dacia premium. Dar de un model mai mare decât Loganul, capabil să fie un fel de Octavia low-cost (ţineţi minte că Logan ţine de clasa mică, nu de cea compactă), am putea vorbi oricând. Voi ce spuneţi, dacă ar arăta aşa şi ar costa cu vreo 2.000 de euro mai mult decât un Logan de clasă similară, l-aţi cumpăra?

Rubrica de comentarii vă aparţine în totalitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.