Maşinile viitorului, imaginate ca nişte creaturi cu picioare în loc de roţi

Roţile sunt supraapreciate, în cazul în care nu ţi-ai dat seama până acum. Aşa că a fost doar o chestiune de timp până când un designer inspirat şi-a imaginat viitorul automobilismului, care se rezumă la un singur cuvânt: picioare!

Maşinile viitorului, imaginate ca nişte creaturi cu picioare în loc de roţi Maşinile viitorului, imaginate ca nişte creaturi cu picioare în loc de roţi

Roata a fost invenţie minunată, care a pus în mişcare o lume întreagă cu costuri reduse. Dar cum ar fi dacă maşinile viitorului ar funcţiona precum creaturile naturii şi s-ar deplasa cu ajutorul picioarelor, şi nu a roţilor?

Cu chestia asta rezolvi toate problemele de parcare, fiindcă o poţi lăsa oriunde, chiar şi pe bloc :)

Designerul Alex Jaeger şi-a imaginat o astfel de lume, iar rezultatul e cu adevărat impresionant. El a reinterpretat diferite maşini de curse din istorie, de la monopostul de Formula 1 al lui Ayrton Senna până la celebrele modele Lancia vopsite în culorile Martini Racing.

Imaginează-ţi cum ar fi arătat lumea Marelui Circ cu asemenea creaturi pe circuit!

E adevărat că nu vom ajunge la o lume plină cu păianjeni motorizaţi prea curând, însă istoria ne-a învăţat că multe dintre ideile futuriste din filmele SF ale trecutului fac acum parte din viaţa noastră. Şi trebuie doar să ne uităm la tehnologia Head-Up Display, la telefoanele mobile sau la trenurile Maglev.

E frumos când unii oameni rămân copii o viaţă întreagă

Evident, având în vedere investiţiile Google în companiile dezvoltatoare de roboţi pe picioroange, precum şi în maşinile autonome şi în sistemele de inteligenţă artificială, nu e deloc greşit să credem că, în următorii 20 de ani, vom vedea astfel de maşinării evoluate, capabile să acceseze orice tip de teren asemenea unor păianjeni. Este vorba, aşadar, de o utilizare offroad extremă, iar nu una de viteză. Deşi, dacă stăm să vedem cum aleargă ultimul robot al celor de la Boston Dynamics...

Galopul pe şosea este doar una dintre aplicaţii. Cel mai probabil însă că le vom vedea escaladând munţi, mai întâi pentru armată, apoi şi ca vehicule tot-teren cu capabilităţi mult superioare offroaderelor actuale. Până să fie capabile să poarte însă unul sau mai mulţi oameni în cârcă şi să arate ca maşinăriile imaginate mai sus, trebuie să treacă totuşi puţin timp. Poate mai puţin decât credem! 

Foto: Alex Jaeger via Gizmodo

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.