Mazda Hakaze Concept

Mazda a dat publicităţii primele poze cu ultimul său concept, un crossover compact menit să exprime capacitatea de creaţie a designerilor japonezi, dar şi posibilităţile de explorare ale constructorului nipon.

Mazda Hakaze Concept Mazda Hakaze Concept

Anul trecut, Mazda făcea valuri la saloanele auto cu o trilogie de concepte, lansate pe trei continente, la evenimentele importante din Tokyo, Paris sau Detroit. Aproape fiecare dintre ele a câştigat un tiltu de design, contribuind din plin la reputaţia globală a designului zoom-zoom specific constructorului japonez.

Noul concept-car este primul din cele patru noi concepte Mazda, care vor exprima designul japonez într-un nou limbaj, denumit Nagare, dezvoltat de noul director global de design Laurens van den Acker. Cuvântul Nagare se traduce prin fluiditate şi mişcarea trupului şi, aplicat în designul maşinii, se rezumă la analizarea felului în care vântul şi apa se mişcă în natură. Liniile naturale ne înconjoară, începând cu modelarea nisipului de către vânt şi terminând cu formele norilor de pe cer.

Nagare este astfel aplicarea acestui concept în designul auto, primul rezultat fiind Hakaze. Numele acesta îşi găseşte identitatea în frunza care pluteşte, un apropo întrucât Mazda forţează stilul de viaţă activ, realizând o conexiune puternica cu imaginea unui zmeu ce pluteşte pe cer.

Crossoverul compact are aceeaşi fluiditate ca predecesorii săi, împreună cu diversele detalii originale, precum dispariţia mânerelor portierelor, camere video în loc de oglinzi exterioare şi efecte nebuneşti de lumină. Mazda afirmă că, deşi acest vehicul din clasa compactă este un CUV/SUV, va avea dinamica unui roadster, o manevrabilitate ridicată şi un plafon parţial detaşabil. Suprafaţa exterioră este într-o mică măsură reminiscenţa conceptelor anterioare, inspirându-se din dunele de nisip, tehnică pe care Mazda o intitulează manipulare a culorilor. Detaliile de exterior duc tema frunzei în vânt pe un nou nivel, neatins de nimeni până acum. Formele unghiulare, dungile ce imită nervurile specifice şi forma lunetei spate stau mărturie.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.