Mercedes-Benz GLC Coupé Concept, „un studiu aproape de producţie”

Conceptul GLC Coupé prezentat la Shanghai 2015 elimină oricare dubiu: Mercedes-Benz ştie să facă şi crossovere coupé frumoase.

Mercedes-Benz GLC Coupé Concept, „un studiu aproape de producţie” Mercedes-Benz GLC Coupé Concept, „un studiu aproape de producţie”

Da, normal că GLC Coupé seamănă cu BMW X4 ca formă, aşa cum GLE Coupé a stârnit controverse prin asemănarea-i cu BMW X6. Poate că ar trebui să trecem peste asta (e o nişă foarte căutată, trebuiesc respectate anumite direcţii similare) şi să ne uităm un pic la acest concept de crossover coupé. Care arată, cumva, răpitor de frumos. 

GLC Coupé concept măsoară 4,73 de metri lungime, din care circa 2,83 metri îi constituie ampatamentul. Probabil că unele detalii prezente pe conceptul acestui crossoverul bazat pe platforma lui C-Class vor dispărea în drumul său către producţia de serie - cu toate că ne-ar plăcea să credem că acesta este fix viitorul AMG-GLC Coupé. Însă putem să ne aşteptăm ca blocurile optice full-LED şi galbenul solar de pe caroserie să rămână acolo.

Sub capotă, GLC Coupé dispune de un V6 bi-turbo de 3,0 litri, capabil să dezvolte 367 de cai-putere şi 520 de Newtoni-metru. Puterea este transmisă tuturor celor patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune 4MATIC şi a cutiei automate cu nouă trepte.

Cam acestea au fost detaliile pentru moment, vom reveni cu update-uri despre noul Mercedes-Benz GLC Coupé imediat ce vor fi făcute publice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.