MG3 prefigurat de MG Zero Concept la Beijing 2010

Poate vă mai amintiţi de marca sportivă MG, deţinută de defuncta Rover şi care acum aparţine de compania chineză Nanjing. Ei bine, MG încearcă să revină în atenţia publicului prin acest MG Zero Concept, la Beijing 2010.

MG3 prefigurat de MG Zero Concept la Beijing 2010 MG3 prefigurat de MG Zero Concept la Beijing 2010

Atunci când Rover a dat faliment, chinezii de la Nanjing au fost cei care au cumpărat compania britanică, împreună cu mărcile pe care le deţinea, printre care şi MG - însă dreptul de utilizare al numelui Rover nu a fost vândut chinezilor, aşa încât noile modele sunt denumite Roewe.

În ce priveşte MG, până acum au fost produse doar modelele vechi, derivate din surorile Rover (cel mai cunoscut fiind roadsterul MG TF), dar, recent, gheaţa a fost spartă cu noul MG6, o berlină de categorie medie bazată pe Roewe 550.

Acum, la Salonul Auto Beijing 2010, MG revine cu un nou concept, MG Zero, care doreşte să prefigureze o maşină de oraş, a cărei denumire se vehiculează că va fi MG3.

MG Zero Concept prefigureaza un model de clasa mica, probabil MG3

Dacă versiunea de serie va arăta la fel cu acest concept MG Zero (şi sunt toate şansele să se întâmple acest lucru), putem deja vorbi despre o revenire în forţă a mărcii britanice pe piaţă.

Conceptul afişează un dinamism pronunţat, cu partea frontală afişând o nouă imagine de marcă, spoilerul beneficiind de o imensă grilă de aerisire, care se armonizează cu grila îngustă, care pune în evidenţă sigla MG.

Suprafaţa vitrată este destul de îngustă, aşa încât profilul maşinii, cu o lungime de 4 metri, degajă suficient de multă forţă. Montanţii din faţă sunt vopsiţi în negru, astfel că MG Zero aminteşte destul de mult de Suzuki Swift sau noua Skoda Fabia

Spatele, în schimb, adoptă un design puţin mai ciudat, cu stopuri pe verticală şi un hayon mai bombat şi cu o lunetă de mari dimensiuni. Spoilerul are un fel de difuzor trapezoidal integrat, iar evacuarea este plasată central.

Interiorul lui MG Zero Concept arata futurist si beneficiaza de idei interesante

Interiorul este suficient de futurist ca aspect, dar se poate observa că arhitectura şi materialele utilizate sunt foarte pământene. De apreciat ideea consolei centrale orizontale, cu un mic centru de comandă pentru modurile de funcţionare ale cutiei de viteze automate.

Modelul de serie probabil nu va beneficia de această idee, dar MG Zero ne arată că proiectanţii de la studioul de design din Marea Britanie au ambiţii mari. MG3 se preconizează că va apărea pe piaţa chinezească la începutul anului viitor, modelul urmând să fie importat şi în Europa la scurt timp după aceea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.