MINI Coupé Concept

La 50 de ani de la primul Mini, producătorul britanic îşi întâmpină aniversarea cu un concept original.

Aspect agresivPe 26 august 1959, Mini-ul creat de Alec Issigonis era lansat. Acum, la exact 50 de ani după acel moment istoric, Mini ne dezvăluie primele detalii ale unui concept interesant, care parcă totuşi nu este la fel de spectaculos precum cifrele aniversării. Evident, dacă îl comparăm cu modelul lansat acum 50 ani, aproape nimic nu a mai rămas la fel.

Raportându-ne la modelele actuale putem observa că prototipul se băzează pe un Mini John Cooper Works, de la care a preluat inclusiv motorul de 1,6 litri, supraalimentat, ce dezvoltă 211 CP. Designul este şi el în mare măsură asemănător, principalele diferenţe fiind remarcate mai ales în a doua jumătate de sus a maşinii. Plafonul coborât şi renunţarea la locurile din spate accentuează caracterul sportiv şi imprimă un aspect dinamic. Despre interior nu se ştie încă nimic, dar presupunem că va fi în mare măsură asemănător cu unul de serie. 

Maşina va putea fi admirată peste doar câteva săptămâni la Salonul Auto Frankfurt 2009.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.