Minunăţia asta se numeşte Icon Helios şi va folosi tehnologie Tesla

Deşi arată ca o maşină scoasă de la naftalină, creatura asta minunată nu a existat niciodată. Dar omul din spatele său ar vrea să o transforme în realitate – cu puţin ajutor de la Elon Musk, şeful Tesla Motors.

Minunăţia asta se numeşte Icon Helios şi va folosi tehnologie Tesla Minunăţia asta se numeşte Icon Helios şi va folosi tehnologie Tesla

Icon e o companie americană care şi-a făcut un obicei frumos din a moderniza, pe dedesubt, maşini foarte vechi. Altfel spus, designul de acum câteva decenii rămâne neschimbat, dar toată partea tehnică e adusă în modernitate cu motoare noi, suspensii noi, frâne noi (ai prins tu ideea).

Acum însă, Jonathan Ward, fondatorul Icon, vrea să facă un pas mare către crearea unei maşini proprii, de la zero, pe care a denumit-o Helios, după zeul grec al soarelui. Şi pentru că filosofia companiei pe care o conduce nu trebuie să se schimbe în nici un fel, Ward intenţionează să folosească sistemul de tracţiune integrală de pe viitorul Tesla Model X, scrie Jalopnik.

Superb. Pur şi simplu superb

Cu alte cuvinte, pe afară o să fie vopsit gardul, dar înăuntru o să te aştepte leopardul. Designul inspirat – printre altele – din avioanele de luptă de după Primul Război Mondial va fi pus în mişcare de cea mai nouă generaţie a unui sistem de propulsie 100% electric.

Am uitat să spun că dacă va fi construit, Helios va fi asamblat manual, ca pe vremuri

Deocamdată, Icon Helios se află doar la stadiul de idee materializată în schiţe, dar după cum spune chiar Ward, „e un concept pentru care voi muta munţi ca să îmi dau seama cum să îl construiesc”.

Sursă foto: Jonathan Ward via Jalopnik.

Tu ce spui: merită construit sau nu?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.