Mitsubishi Concept ZT

Autor: Alexandru Banu 25 oct. 2007 Concepte auto

Prezentat în premieră mondială, conceptul ZT prefigurează viitoarea generaţie a berlinei de clasă mare Galant, iar, din punct de vedere al designului, ZT este la un pas în urma noului Lancer Evo X, îndeplinind toate cerinţele unui best-seller. Ager, agresiv, dar în acelaşi timp etalând un aer distins, designul este potrivit pentru o maşină cu o puternică imagine de marcă.

Ceea ce este mult mai interesant la acest concept decât exteriorul sau suprafeţele vitrate generoase regăsim în habitaclul hi-tech, care provine realmente din altă lume. Imaginea de navă spaţială este dată de sistemele de afişare digitală a informaţiilor de bord, precum viteza maşinii sau turaţia propulsorului, dar şi de sistemele de securitate activă, care de asemenea afişează parametrii măsuraţi pe sistemul de display-uri "all-around multi-monitors". Multitudinea de monitoare de la bord oferă informaţii ale sistemelor de securitate activă precum pre-crash safety, lane-drift warning system, driving assistance, parking assistance system sau crashworthiness safety technology.

Propulsorul aflat sub capota conceptului este un motor diesel de 2,2 litri, care beneficiază de ultima tehnologie în materie de injecţie directă a motorinei. Propulsorul dezvoltă o putere 190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Performanţele dinamice sunt asigurate de noua cutie cu dublu ambreiaj, de sistemul de tracţiune integrală S-AWC (Super all Wheel Control), dar şi de diferenţialul autoblocabil preluat de la Outlander.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide