Mitsubishi pregăteşte trei concepte pentru Salonul Auto Tokyo 2013

Autor: Iulian Dnistran 05 nov. 2013 Concepte auto

Mitsubishi merge la Salonul Auto Tokyo 2013 – evenimentul auto de casă al producătorului nipon – cu trei concepte noi, care prefigurează direcţia în care se vor îndrepta dezvoltarea şi producţia de noi modele, potrivit oficialilor companiei cu sediul în Tokyo.

Dintre cele trei prototipuri, două sunt SUV-uri, iar unul e un fel de monovolum al viitorului. Mitsubishi GC-PHEV e cel mai mare dintre cele trei şi vine cu un sistem de propulsie ce îmbină un motor V6 de 3,0 litri pe benzină, o cutie automată cu opt trepte, un motor electric şi o baterie care poate fi încărcată atât de motorul termic, cât şi de la o priză clasică.

Altfel spus, SUV-ul japonezilor e un vehicul hibrid plug-in. Şi, ca să fie un SUV în adevăratul sens al cuvântului, există un sistem de tracţiune integrală care are grijă ca şoferul şi pasagerii să nu rămână împotmoliţi atunci când talentul e pe terminate.

Al doilea SUV, care nu e chiar un SUV, se numeşte Mitsubishi Concept XR-PHEV şi e un fel de concurent pentru Nissan Juke venit din viitor. Spre deosebire de fratele său mai mare, XR-PHEV e pus în mişcare de un sistem de propulsie ce combină un motor pe benzină de 1,1 litri cu un motor electric şi o baterie. Puterea e transmisă doar către roţile din faţă.

Mitsubishi a avut grijă să îi mulţumească şi pe familiştii care visează la un viitor mai puţin poluat, grijă care s-a transformat în monovolumul Concept AR. Familista verde foloseşte acelaşi sistem de propulsie ca prototipul XR-PHEV şi oferă, conform comunicatului oficial, manevrabilitatea unui SUV şi interiorul unui monovolum. Adică un fel de SsangYong Rodius mai mic şi cu alt logo.

În total, cei de la Mitsubishi vor merge la Salonul Auto Tokyo 2013 cu nu mai puţin de 17 modele. Salonul Auto Tokyo 2013 se desfăşoară în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide