Nimic de văzut aici... doar o Dacia 500 Lăstun tunată la extrem!

Bătrânul Lăstun a fost readus la viaţă într-o formă care ne lasă cu gura larg deschisă. Detalii în cele ce urmează...

Nimic de văzut aici... doar o Dacia 500 Lăstun tunată la extrem! Nimic de văzut aici... doar o Dacia 500 Lăstun tunată la extrem!

Cu toate că există maşini mari şi puternice pe lumea asta, maşinuţele mici, frugale şi fâşneţe sunt un fel de nou trend. De exemplu, ne place la nebunie modul în care a fost gândit noul Renault Twingo. Şi ne-ar plăcea la nebunie să vedem ceva mic şi fâşneţ - care să respecte reţeta motor spate + propulsie spate - de la Dacia, de asemenea. 

S-ar putea să mă fi emancipat prea mult aici - ştiu, ştiu, toţi vrem, de fapt, maşini mari cu motoare mici şi cu consum şi mai mic. Dar aruncă o privire la opera lui Ciprian Andruş şi spune-ne că nu ai vrea ca Lăstunul să învie în forma aceasta. Inspirat de filmul „Turbo”, Ciprian a pus mâna pe stylus şi a desenat un „merc” supra-alimentat, capabil de performanţe uimitoare.

Ceva care să facă un Renault 5 Turbo să plângă de ciudă, eventual. Ciprian nu s-a gândit prea serios la ce motorizare ar putea avea buburuza asta, însă a spus că un motor în doi cilindri ar fi numai-bun. Dacă sunt cei doi cilindri în V de pe XL Sport...

Istoria Daciei 500 „Lăstun” o poţi citi aici

Lăsând la o parte orice fel de vis că Dacia ar (mai) construi aşa ceva vreodată, ce notă dai acestei lucrări virtuale?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.