Nissan Kaze, un nou concept imaginat de un tânăr designer

2013 a fost un an bun pentru designul auto, iar valul de creaţii realizate de artişti se sparge aproape de cumpăna dintre ani, prin conceptul Nissan Kaze.

Nissan Kaze, un nou concept imaginat de un tânăr designer Nissan Kaze, un nou concept imaginat de un tânăr designer

Trebuie să recunoaştem, Nissan Kaze nu se ridică la nivelul conceptului Dacia 1300 realizat de Alexandru Bogdan Mariş, însă asta nu înseamnă că este de neglijat sau că cel care l-a creat nu a depus efort şi ore de muncă pentru finalizarea proiectului.

În japoneză "kaze" se traduce prin "vânt", iar ideea designerului Carlos Palacios a fost de a crea un prototip pentru circuit, dotat cu un motor V12 de 6,5 l amplasat central, în spatele pilotului.

Rezultatul a fost un roadster cu formă aerodinamică şi cu multe elemente de caroserie realizate din fibră de carbon. Deşi se pot vedea elemente de design împrumutate de la Bugatti Veyron, Porsche Carrera GT sau Lamborghini, o să vă lăsăm pe voi să decideţi ce notă primeşte studiul de design.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.