Nissan prezintă la Tokyo conceptele înfrăţite IDx Nismo şi Freeflow

Autor: ProMotor 25 nov. 2013 Concepte auto

Din pleiada de concepte asiatice prezentate la Tokyo, IDx Nismo şi IDx Freeflow de la Nissan au un scop mai mult sau mai puţin nobil: să aducă un omagiu lui Datsun 510 BRE, model derivat din Datsun Bluebird, cunoscut popular drept „BMW-ul săracului”, datorită elementelor pe care le-a „adoptat” de la berlinele contemporane din Europa.

Conform Nissan, cele două concepte au fost create în colaborare cu designeri tineri, care au adus un suflu nou în materie de formă şi aspect. În vreme ce IDx Freeflow se remarcă prin habitaclul minimalist predominat de tapiţeria din denim, IDx Nismo este o versiune mult mai „nervoasă”, cu evacuări finale amplasate lateral şi un kit de caroserie agresiv.

În ceea ce priveşte datele tehnice, IDx Freeflow propune un propulsor cu cilindreea cuprinsă între 1,2 şi 1,5 litri cuplat cu o cutie de viteze cu variaţie continuă (CVT). De cealaltă parte a baricadei, IDx Nismo are la dispoziţie un motor de 1,6 litri cu injecţie directă, cuplat tot la o transmisie de tip CVT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide